Khalil Mack és Aaron Donald sok pénzt bukik a holdoutal

Khalil Mack-et és Aaron Donald-ot a 2014-es Draft első körében választotta ki a csapata és posztjukon a liga legjobb játékosai közé tartoznak. Mindketten az elsőkörösök esetén lehívható opciós ötödik évvel játszanak idén de a teljesítményüknek megfelelő hosszútávú szerződést akarnak.

Mivel ezt még nem kapták meg ezért mindkét játékos kihagyta csapata offseason edzéseit és az edzőtáborban sem jelentek meg. Mivel azonban időközben elkezdődött az előszezon így mostantól már pénzt is veszítenek a távol maradásukkal.

A Raiders defensive endje/linebackere Mack mérkőzésenként 814 ezer dollárt míg a Los Angeles Rams defensive tackleje Donald mérkőzésenként 405 ezer dollártól esik el. Ettől persze nem fognak a falnak menni még akkor sem ha egy egyszerű halandó számára ezek brutális összegeket jelentenek.

Mack idei keresete 13.846 millió dollár míg Donald 6.892 millió dollárt vághat zsebre a szezon végéig (illetve most már kevesebbet). Mack a hírek szerint évente átlagosan 22 millió dollárt akar keresni. Donald is posztjának legjobban kereső játékosa akar lenni így évi átlag 18 millió dollárnál nem fogja alább adni.

nfl.com, Fotó: nbcsports.com