Odell Beckham Jr. megaszerződése, posztjának legjobban fizetett játékosa lett

Végre megszületett az egyezség Odell Beckham Jr. és a New York Giants között és ahogyan arra számítani lehetett az elkapó posztjának legjobban fizetett játékosa lett. Beckham ötéves, 95 millió dolláros szerződéshosszabbítást kötött a csapatával.

A szerződés 65 millió dollár garantált és 41 millió dollár teljesen garantált keresetet tartalmaz. Beckham a hosszabbítással átlagosan 20 millió dollárt keres az első három évben. Az elkapó minden szempontból posztjának legjobban fizetett játékosa lett. Már a múlté Antonio Brown évi átlagos 17 milliója és Mike Evans garantált 55 milliós rekordja.

Beckham idén az elsőkörös választottak esetén lehívható opciós ötödik évvel játszik amellyel 8.4 millió dollárt keres. A hosszabbítással nem érte be az irányítókat de a garantált összeg tekintetében csak Matt Ryan (94.5 millió) és Kirk Cousins (84 millió) előzi meg. Nem irányító poszton szereplő játékosoknál, az évi átlagos keresetet tekintve Von Miller (19.08 millió) a liga listavezetője, Őt nem sikerült megelőznie de sikerült megközelítenie.

És, hogy miért fizettek ennyit Odell-nek? A számok magukért beszélnek. OBJ a liga történetének egyetlen játékosa aki az első három szezonjában átlagosan 90 elkapott yarddal zárt mérkőzésenként és a szezonok végén több mint 1.300 elkapott yarddal zárt.

A liga történetében, az első négy szezonjában senki sem átlagolt több yardot mérkőzésenként mint Beckham. Beckham 94.1 yard/meccs, Julio Jones, 88.4, Randy Moss, 84.3, Anquan Boldin, 82.2 és Jerry Rice, 81.4. A 94.1 yardos átlagával, bármely négy szezonos intervallumban is a második helyen áll Jones mögött.

Beckham a 8 elkapó egyike aki átlépte a 300 elkapást, 4000 elkapott yardot és 30 elkapott touchdownt az első 4 szezonjában. Ráadásul ehhez mindenki másnál 13 mérkőzéssel kevesebbre volt szüksége. Marvin Harrison, Larry Fitzgerald, A.J. Green, Mike Evans, Keyshawn Johnson, Andre Rison és Randy Moss csinálta meg ezt előtte.

nfl.com, Fotó: abcny.com