Akikre érdemes figyelni a Patriots ellen

Közeledik a purgatórium, azaz az előszezon vége, már csak egy mérkőzésünk van hátra és utána várhatjuk az alapszakasz kezdetét! Persze számos játékosnak fontos ez az összecsapás, hiszen a jövőjük is múlhat ezen, egy-egy jobb teljesítmény az aktív keretbe való bekerülést is jelentheti. Vajon kinek van esélye erre?

Davis Webb, Kyle Lauletta

Ugyan mindkét irányító helye biztosnak mondható, de továbbra is árgus szemmel kell figyelni az ő játékukat, hiszen közülük kerülhet ki Eli Manning utódja. Hol jobb hol rosszabb dolgokat mutattak be, azt azonban nem zárhatjuk ki, hogy sohasem lesznek kezdők a profik között. Én még mindig szkeptikus vagyok és úgy gondolom, hogy egyikükről sem lehet kijelenteni, hogy franchise irányítók lesznek, de kizárni sem tudnám ezt. Idén szinte biztosan Webb lesz az első számú csere, de már most is érdekes nézni az ő "párharcukat".

Negyedik running back a keretben?

Egy pótos IFA-ra hasonlít Jonathan Stewart sebessége és testfelépítése, a csere futóink pedig sorra brillíroznak, így akár meglepetésre is számíthatunk itt. Sérüléssel bajlódott Jalen Simmons és Robert Martin, a helyükön pedig jól mutatkozott be a múlt héten érkező Jhurell Pressley. Azt is hozzá kell tenni, hogy négy játékos esetén valaki szinte biztosan az inaktívok között lenne a meccsnapokon és mindhárom úriember elérhető a gyakorlócsapat számára is.

Veszélyben Roger Lewis helye?

Az OBJ-Shepard-Latimer hármas helye adott és úgy gondolom Russell Shepard is eleget mutatott ahhoz, hogy megtartsuk őszre is. Kettő, maximum három hely lehet kiadó és sokat érhet Hunter Sharp visszahordó képessége. Ha mutatni tud valamit Kalif Raymond (esetleg Travis Rudolph), akkor elképzelhető, hogy megválunk Lewis-tól.

A támadófal mélysége

Brett Jones-t elcseréltük, így John Jerry, John Greco és Chad Wheeler maradt a három csere, de utóbbinak bizonyítania kell még. Nick Becton szép csendben teszi a dolgát és a Pro Football Focus is elismerően nyilatkozott róla. Vajon hány falembert tartunk meg?

Romeo Okwara vs Avery Moss

Ha minden igaz nem túl súlyos Olivier Vernon bokasérülése és Connor Barwin is visszatérőben van. Egy ötödik passszsiettető szinte biztosan kelleni fog, ez pedig rossz hír lehet az Okwara-Moss kettősnek, hiszen valamelyikük létszámfelettivé válhat. Eddig előbbi bizonyított jobban, utóbbi pedig a gyakorlócsapatban köthet ki, de azért várjuk meg az előttünk álló legalább négy negyedet. 

Ismét megmenekül Mark Herzlich?

Tettünk kísérletet a linebacker sor megerősítésére, de Alec Ogletree játéka egyelőre nem felel meg a magas fizetésének. B.J. Goodson szinte csak a futás megállítására alkalmas, de Ray-Ray Armstrong kellemes meglepetést keltett önmagához képest. Sok lehetőséget kapott Mark Herzlich, aki Calvin Munson előtt van a rangsorban, de a korábbi San Diego State játékost se írjuk még le. Tae Davis-nek valószínűleg a gyakorlócsapatra lehet csak esélye.

Mi lesz a secondary-vel?

A kezdők minőségével is akad probléma, hiszen Janoris Jenkins és Landon Collins mellett nincs igazán klasszisunk, de az igazi gondok a rotációban kezdődnek. Remélem csak egy rossz tréfa, hogy B.W. Webb legyen a kezdő nickel cornerback, egyértelműen kevés ő ide. Bízom benne, hogy a fiatalok közül látunk egy-egy szép játékot Donte Deayontól vagy Grant Haley-től, szívesebben látnám őket a keretben, persze akár Chris Lewis-Harris is kiköthet ott. A safety-k között totális a rotáció, jelen pillanatban Curtis Riley Collins mellett a kezdő, de Michael Thomas is meggyőző volt. Lehet, hogy csomagolhat Darian Thompson?

Aldrick Rosas

Vajon tud ez az ember hibázni az előszezonban?

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu