Teddy Bridgewater a New Orleans Saints-nél folytatja

A Draft óta téma volt az NFL-ben, hogy mi lesz Teddy Bridgewater-el és tegnap választ kaptunk a kérdésre. Tegnap bejelentették, hogy a New Orleans Saints megszerezte a New York Jets tartalékirányítóját. A Jets az irányító mellett átadja a jövő évi hatodik körös választását és megkapja a Saints jövő évi harmadik körös Draft cetlijét.

Bridgewater újoncszerződése idén lejárt a Minnesota Vikings csapatánál így szabadügynökként szerződtette a Jets. Mike Maccagnan general manager 6 millió dolláros szerződést kötött az irányítóval de az elküldése vagy trade esetén csak az aláírási bónuszként kifizetett 500 ezer dollár marad utána halott összegként. A dolgok alakulása után igazából mondhatjuk úgy is, hogy a Jets fél millióért és egy hatodik körös pickért vett egy harmadik kört.

Az irányító elég későn tudta meg, hogy új csapatnál folytatja a pályafutását. A beszámolók szerint az Eagles elleni utolsó előszezon mérkőzésre utazó Jets játékosai már a buszon voltak amikor közölték az irányítóval az eltradelését. Ezután elköszönt a csapattársaitól és a busz elhajtott.

Bridgewater megszerzése azonban csak rövidtávú megoldást jelent New Orleans-ban. Az egyéves szerződését magával viszi így be kell bizonyítania, hogy mennyit ér Drew Brees tartalékaként. Kezdetnek le kell győznie Tom Savage-ot ami nem lesz nehéz feladat ha az irányító tartja a Houston Texans-nál látott formáját.

Az irányító tétmérkőzés nélkül mindössze három előszezon találkozóval távozik New Yorkból. Ezeken 38 passzkísérletéből 28 volt sikeres, 316 yardot, 2 touchdownt passzolt és egyszer eladta a labdát.

nfl.com, Fotó:twitter.com