A texasi gárdák húzták a rövidebbet

tb.jpg

Köszönhetően az NFL sorsolásért felelős részlegének, már az első héten igen izgalmas párosításokat sikerült összehozni. Mind az NFC-ben, mind az AFC-ben sikerült rangadóknak kinéző összecsapásokkal kezdeni a 2018-as esztendőt, ám ahogy telt az idő ezeken a meccseken, úgy váltak egyre egyoldalúbbá a küzdelmek.

Az amerikai konferencia nyitányán az örök (ameddig Brady játszik) bajnokesélyes New England fogadta az egészséges JJ Wattal, Deshaun Watsonnal felálló Houstont. A tavalyi év egyik legjobb meccsét összehozó (36-33-as Pats-siker) gárdáktól idén is igazi nehézsúlyú adokkapokot vártak a szurkolók. Sokat nem tévedtek az emberek hisz volt adok is kapok is, de nem úgy, ahogy azt elvárták a szakértők. Az első félidőben a Texans folyamatosan csak adott, méghozzá a labdát a Patriotsnak. Watson az első driveban egyből elhagyta a labdát, amit TB12 egy hétpontossal meg is köszönt. Brady próbálta játékban tartani a gyengécske texasi egyletet, ám INT-jéből mindössze három pont lett. Ezt követően a 41 éves legenda összehúzta a szíját és a szünetig még két TD-t felrakott a táblára. Brady végül egy igazi mester kurzust mutatott be a találkozón:

A Patriots dominanciáját jelzi, hogy a második félidőben elég volt két Gostkowski mezőnygól a végső siker megszerzéséhez. A Houston hiába zárkózott fel végül 27-20-ra, esélyük sem volt a fordításra. Ebben komoly szerepe volt a (Nate Solder-mentes) bostoni támadófalnak, amely nulla sacken tartotta a rettegett Watt-Clowney duót, illetve a McCourty-ikerek (a liga modern történetének első ikrei akik egyszerre, egy csapta színeiben voltak a pályán!) vezette védelemnek, amely az első játékrészben megfojtotta a vendégek támadásait.

pc_1.jpg

 

Ha rossz napjuk volt a houstoni szurkolóknak, akkor a dallasiaknak egyszerűen borzasztó. Amerika csapata Charlotte-ba látogatott, ahol a Carolina Panthers komoly fenekelésben részesítette. A Cowboys Dez Bryant nélküli éra első meccsének végkimenetele nem is lehetett volna rosszabb. A Dak Prescott irányította támadók mindössze 232 jardra voltak képesek, ami a mai modern amerikai fociban vajmi kevés. A Panthers védői szétszedték a támadófalat (hat sack, kettő TFL), az elkapók eltüntették a pályáról (mindössze 138 jard), így a szupersztár futónak, Ezekiel Elliott-nak sem volt sok helye alkotni (69 futott jard egy TD). A Panthers támadó egysége sem teheti ki a vitrinbe amit alkotott, ám Cam Newtonék hoztak egy kiegyensúlyozott minimumot (147 futott, 146 elkapott jard), ami a beton kemény védelem mellett pont elég volt a 16-8-as végső sikerhez. Külön kiemelendő McCaffrey teljesítménye, aki kezd egyre jobban beleszokni a Párducok játék stílusába:

Ám hogy mégsem mindenkinek rózsás a hangulata Észak Karolinában, annak azaz oka, hogy Greg Olsen talpa megint megsérült (lehet hogy ezzel végleg vége a TE karrierjének), és a támadófalban Daryl Williams térd problémája miatt egyre csak nő a hiányzók száma.