Darnold nyerte az újoncok csatáját

sd.jpg

Újonc edző kontra újonc irányító. Röviden így lehetne összefoglalni a 2018–as szezon első hétfő esti rangadóját. Egyik oldalt a házigazda Detoit Lions, amely annak ellenére váltott edzőt, hogy sorozatban másodszor sikerült 9-7-et produkálnia a roppant kemény NFC északi négyesében.  Másik oldalt az a New York Jets állt, amely a tavaly évet meglepően 5-11-el zárta, hogy az azt követő drafton egy agresszív húzással megszerezze a jövő QB-ját, Sam Darnoldot.

És ha már Darnold. A USC korábbi üdvöskéjének nem indult valami jól az NFL-karrierje, hisz a még csak 21 éves irányító első passzát nem elég, hogy lehalászta a detroiti védelem, de Quandre Diggs TD-t is csinált belőle, megadva ezzel az alaphangot a Ford Fieldre kilátogató 65 ezer nézőnek. Ám Matt Patricia vezetőedző nagy bánatára nem elég, hogy a sikeres folytatás elmaradt, hanem a jóval tapasztaltabb Lions egy komoly zakóba szaladt bele. Darnold ugyanis a hibája után nem zuhant össze, hanem elképesztő mentális erőt mutatva két TD-t vállalt csapata meglepően sima, 48-17-es győzelméből:

Ám nem csak az újonc irányító tette oda magát. A Jets védelem minden szinten jobbnak bizonyult a Matthew Stafford vezette Lions támadóknál. A hazai futók mindössze 36(!) jardra voltak képesek, míg Stafford hiába dobott 300 jardot, kísérleteiből négyet is sikerült lehalásznia a zöld-fehéreknek, amelyekből egyet Darron Lee TD-re váltott. Ám itt nem állt meg a Jets dominanciája, hisz a támadók, és a védők mellett a speciális csapatrész is kivette részét a pontgyártásból:

A hétfő esti teljesítményeket látva elmondható, hogy Michiganben komoly munka vár még Patricira és stábjára, ha meg akarják ismételni a tavalyi 9-7-et (a play-offról ne is beszéljünk). Ami a másik oldalt illeti, ha a Jets tudja tartani a mutatott szintet, vagy legalább az ehhez közelit, akkor New York zöld-fehér oldala felkészülhet egy igen vidám szezonra.