Megtört a nyeretelenségi átok

bm.jpg

Ha izgalmasnak nem is, ám érdekesnek annál inkább mondható volt az NFL azon választása, hogy a harmadik forduló nyitó meccsére a Cleveland-New York Jets összecsapást választotta. Egyik gárda sem tartozik a látványos, néző csalogató játékot játszók közé, ám mindkét oldal tele van friss, fiatal játékosokkal, ami üde színfolt a veteránok által uralt ligában. A zöld-fehérek remekül kezdték a szezont, hogy aztán kikapjanak a Dolphinstól, míg a Browns tovább folytatta nyeretlen szériáját, így adva volt a kérdés, melyik feltörekvő klub lép előre egyet.

Ahogy az várható volt, főleg a védelmek brillíroztak a találkozó elején. Ebben az időszakban főleg a punterek voltak képben. A Jets védelem a szünetig négyszer is sackelte Tyrod Taylort, amiért a Bronws QB-ja agyrázkódás miatt nem tudta befejezni még a félidőt sem. A New Yorknak azért sikerült kihasználni a vendégtámadók gyengeségét, és a korábbi Cleveland-i Crowell két rövid futásával 14-0-s előnyre tett szert:

 

 

 

Ami a hazaiakat illeti, Taylor kiválása igazi áldás volt a csapatnak, hisz így pályára léphetett az idei darft első választottja Baker Mayfield. A 2017-es Heismann- győztes hamar jelét adta annak, hogy mostantól vele kell , hogy kezdődjön a Browns összeállítása. A szünet előtt előbb gyorsan levezényelt egy szép támadást, ami igaz csak mezőnygólt ért, ám mutatta mekkora önbizalma van az újoncnak. A fordulás után megmaradt az ohioiak lendülete, ami újabb pontokban jelentkezett. Mayfield nem csak dobott, de el is kapott egy passzt, amivel a záró tizenöt perc előtt 14-14 lett az állás:

 

  

A Sam Darnold vezette Jets támadókban még volt egy jó drive, ám ennek eredménye egy Jason Myers mezőnygól lett, így adva volt a lehetőség Mayfield előtt, hogy hősként vonuljon le a pályáról a bemutatkozó meccsén. Aki végig követte a 23 éves játékos egyetemi karrierjét, az tudta, hogy az Oklahoma egyetem büszkesége él-hal az ilyen szituációkért. A Browns hatosa nem is okozott csalódást. A saját 25-ös jardjukról  indulva egy 15 játékból álló, majd hétperces drive végén Carlos Hyde egy jardos futásával már 21-17-es Cleveland-i vezetés állt az eredményjelzőn.

 

 

 

Ugyan még hátra volt két perc, ám Sam Darnold nem tudta lemásolni újonc társát. A Jets irányítója ez alatt az idő alatt kétszer(!) is eladta a labdát, amely végzetesnek bizonyult. A Browns így megszakította 19(!) mérkőzéses nyeretlenségi szériáját, és 2016 decembere óta először tudott győzni. Mayfield remek teljesítmény (17/23 201 jard) mellett ki kell még emelni Hyde-ot (98 jard 2 TD), a Miamitól megszerzett Jarvis Landryt (nyolc elkapás 103 jard), és Myles Gartett-et (két sack), akik szintén komoly szerepet játszottak a 21-17-es sikerben.

Ám nem lenne Browns a Browns ha a nagy eufóriában nem lőne saját lábába a csapat. Hue Jackson vezetőedző a meccs után arra a kérdésre, hogy Baker Mayfiled lesz-e a kezdő irányító, azt válaszolta: „Mielőtt döntenék, előbb megnézem a meccsfilmet.”

Cleveland így szeretünk!