A Panthers egy évre leigazolta Eric Reid-et

A Panthers leigazolta a szabadügynök safety-t, Eric Reid-et egy egyéves szerződéssel. Reid, aki 185 cm magas és 97kg, NFL karrierjének első öt szezonját a San Francisco 49ers csapatában játszotta, miután a csapat kiválasztotta a 2013-as NFL Draft első körében (a 18. helyen).

"Eric egy stabil kezdőjátékos az NFL-ben safety poszton és pályafutása során végig magas szinten játszott." mondta a general manager Marty Hurney. "Miután a safety Da'Norris Searcy-t a sérült tartalék listára raktuk, Ron Rivera-val és megbeszéltük a lehetőségeinket és Eric a listánk tetején volt. Ő egy erős safety, jó labdaérzékkel és igazi playmaker."

Reid bekerült a Pro Bowl keretbe és All-Rookie kitüntetést kapott az első szezonja után, amikor mind a 16 meccsen kezdett a 49ers csapatában, 92 tackle-t, négy interception-t, 11 levédekezett passzt és egy fumble recovery-t ért el az első évében. Mindhárom playoff meccsen kezdett a 49ers csapatában abban az évben, a csapat akkor az NFC Championship meccsig jutott.

Az elmúlt szezonban Reid 13 meccsen játszott, 12 alkalommal kezdett, 66 tackle-je, két interception-je, négy levédekezett passza és egy fumble recovery-je volt.

Karrierje során Reid 70 alapszakasz meccsen játszott, 69 alkalommal kezdett, 375 tackle-t, 10 interception-t, 34 levédekezett passzt, két kierőszakolt fumble-t és két fumble recovery-t ért el ez idő alatt.

Reid az egyetemen az LSU csapatában játszott, 39 alkalommal lépett pályára, 29 alkalommal volt kezdő a Tigers-ben. 199 tackle, 11 levédekezett passz, hat interception, két kierőszakolt fumble és két fumble recovery szerepelt a neve mellett. 2012-ben végzősként Reid All-America díjat kapott és First-Team All-SEC választás volt.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu