Visszatérne a Cowboy?

bryant.jpg

A csapat nélkül edző Dez Bryant érdekes Twitter üzenettel lepte meg követőit. A 29 éves elkapó jelezte, szívesen visszatérne egykori csapatához, a Dallas Cowboyshoz, de csak résnyire nyitotta ki azt a bizonyos ajtót, mert hozzátette, ha nincs szükség a szolgálataira, akkor készen áll arra, hogy máshol játsszon.

 

Az nem vitás, hogy az 50 százalékos mérleggel álló texasi alakulat támadószekciójára ráférne az erősítés, hiszen a passzjátékot tekintve mindössze a 30. helyen áll a ligában. Hogy mennyire nem megy a játék ezen eleme, azt jól mutatják a számok: Cole Beasley mindössze 16 elkapással vezeti a házi rangsort, míg a TD-elkapásokat tekintve Tavon Austin áll az élen, kettő, azaz kettő darab hatpontossal. Apró érdekesség még, hogy a Cowboys négy forduló után mindössze 666 passzolt yardnál tart – és aki otthonosan mozog a vallási témákban, az pontosan tudja, hogy mennyire nem szép ez a szám.

 

Szóval igen, a Dallasnak – és Dak Prescott-nak – valóban szüksége lenne egy minőségi célpontra, de hogy pont egykori csapattársa lenne a megoldás, az erősen kérdéses. Egyfelől Bryant hiába edz, nincs játékban, meg kellene tanulni az új, 2018-as playbookot, arról nem is beszélve, hogy utolsó két idényében már nem tudta azokat a számokat hozni, mint korábban, és viszonylag sok labdát ejtett el.

 

 

Hogy egykoron klasszis elkapó volt, az nem képezheti vita tárgyát, hiszen három szezonban is 1000 elkapott yard fölött teljesített. A Dallas színeiben 531 elkapással 7459 yardot termelt és nyolc idény alatt 73 touchdownt szerzett.

Ugyanakkor, amikor áldozatot kellett volna hoznia a klubért, nevezetesen belemenni a fizetéscsökkentésbe, ő ezt nem tette meg. A vezetőségnek így nem volt más választása, áprilisban egyszerűen kivágta őt, amivel 8,5 millió szabadított fel a fizetési keretből.   Bryant nem esett kétségbe a lépéstől, Baltimore-ban és Clevelandben is tárgyalt, ám egyezségre egyik városban sem jutott.

A háromszoros Pro Bowl-er azóta különböző edzővideókat tölt fel az Instagramra, jelezve a csapatoknak, hogy formában tartja magát, és készen áll a bevetésre. A kérdés az, hogy mindezzel sikerül meggyőzni valakit arról, hogy megéri rá pénzt áldozni? Az én kérdésem pedig az Dez, tényleg hiszel a második esélyben?

 

El Fary