A korábbi general manager Charlotteba hozza a Giants csapatát

Ron Rivera és Dave Gettleman nyilvánvalóan nem beszélnek annyit, mint amikor az irodájuk még egymás mellett volt a folyosón, de míg Gettleman dörgő hangja eltűnt, az emléke nem.

"Dave kiemelkedő munkát végzett abban, hogy eljussunk oda, ahová akarunk." mondta Rivera a Giants GM-ről, aki négy évig (2013-16) ugyanezt a szerepet töltötte be a Panthers csapatánál. "Ő végezte az utolsó simításokat azokkal a srácokkal, akikkel egy nagyon szép szakaszt tudhatunk magunk mögött - különösen 2013, 2014, 2015 volt ez az időszak. Ő hozta ide és válogatta ki a fiúkat."

Gettleman a hirtelen távozása előtt - az előző szezonban röviddel az edzőtábor előtt mentették fel a munkavégzés alól - a Carolina csapatánál sokat tett a fociért, Rivera pedig hálás Gettleman pályán kívüli tevékenységéért is.

Gettleman június elején jelentette be, hogy limfómával küzd. Július végén jelentette be, hogy az állapota javulóban van és idegenbeli meccsen az első alkalommal csatlakozik a Giants csapatához a hétvégén, amikor a csapat Charlotte-ba utazik, hogy megmérkőzzön a Panthers csapatával.

"Örülök Dave-nek. New York-ban kötött ki, ahonnan származik, ahol nagyon sok sikert ért el." mondta Rivera. "Nagyon örülök neki, hogy az egészsége valóban jó irányba fordult. Sok mindenen átment és nagyon jó tudni, hogy ezen a héten az első alkalommal fog utazni a csapattal ebben a szezonban és vissza fog jönni ide, jó lesz látni a pályán."

Gettleman irányítása mellett a Panthers lett az első csapat, amely egymás után több évben is meg tudta nyerni az NFC South divízióját, a harmadik év pedig 2015-ben egy NFC bajnoki címmel és egy Super Bowl utazással teljesedett ki.

"Azzal a filozófiával jött ide, hogy nagy fiúkat fogunk betenni, mert a nagy srácok versenyre késztetnek." mondta Rivera. "Az egyik dolog, amiről mindig is beszéltünk, a következetes futójáték és a kemény, harcos csapat volt. És hogy képesnek kell lenni megállítani az embereket. Azt hiszem, ez talán az egyik dolog, amit a hagyatékának tekinthetünk."

Gettleman a Panthers csapatánál draftolta Kawann Short-ot, James Bradberry-t és Shaq Thompson-t a védelembe, Devin Funchess-t, Christian McCaffrey-t, Trai Turner-t és Daryl Williams-et pedig az offense-be. Ő igazolta le Andrew Norwell-t, a "hog molly"-t draftolatlan szabadügynökként, és veterán szabadügynököket hozott Ted Ginn, Michael Oher és Kurt Coleman személyében a Super Bowl-ba jutás évében.

Gettleman nehéz, népszerűtlen döntéseket is meghozott, amikor elküldte Steve Smith-t, DeAngelo Williams-et és Josh Norman-t.

"Kemény döntéseket kellett meghoznia és nagyon jól kezelte a helyzetet." mondta Rivera. "Úgy érezte, hogy ezek a döntések voltak a legjobbak. Dave nagyon őszinte volt azzal kapcsolatban, hogy mit érzett és hogyan érezte magát bizonyos helyzetekben."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu