Valami megmozdult Pittsburghben

jc.jpg

Csalódott csapatok, ha találkoznak. Ezzel a mottóval is el lehetett volna adni a Pittsburgh és az Atlanta találkozóját az NFL ötödik fordulójában. Egyik gárda sem lehet túl büszkék szeptemberi teljesítményére, hisz mindössze egy-egy sikerre voltak képesek, és legutóbbi két találkozójukat egyaránt elbukták. Így kijelenthető, hogy élet-halál küzdelemre volt kilátás a Heinz Field gyepén.

A meccs végül Steelers számára hozott pozitív dolgokat. Elmondható hogy az elmúlt négy meccses vergődés után végre sikerült valami pozitívat lerakni az asztalra. Igaz még messze nem tökéletes a játék, de Mike Tomlinéknak az első félidőben a futó, míg a másodikban a passzjáték ment jól. A meccs legnagyobb nyertese egyértelműen James Conner volt. A másodéves futó végre megkapta a támadófaltól azt a támogatást, aminek köszönhetően sikerült kibontakoznia, és komoly fegyverré válhatott a hazaiak gyengélkedő támadógépezetében:

A  győzelem másik komoly nyertese a Steelers védelme volt. A fekete-arany D végig nyomás alatt tudta tartani Matt Ryanéket, aminek köszönhetően a Falcons futójátéka épphogy átlépte a 60 jardot, míg Matty Icet hatszor sikerült sackelni. A legnagyobb sack-mester ezúttal TJ Watt volt, aki egymaga háromszor vitte földre az Atlanta jobb napokat is látott QB-ját. Stílszerűen a fiatalabbik Watt-testvér utolsó irányító leütése hozta a mindent eldöntő TD-t, ami után kialakult a 41-17-es végeredmény

Győzelmével a Pittsburgh 2-2-1-re módosította idei teljesítményét, és sikerült egy időre megállítani a vérzést. Nagy kérdés, hogy ez csak egy fellángolás volt, vagy valami jó dolog kezdete. Minden kiderül majd a Bengals elleni csoport rangadón. 

Ami a Falconst illeti, az 1-4-es mutató a roppant kiélezett NFC déli négyesben nem sok jót ígér a Georgia-i klubnak. A szezon előtt az NFC egyik esélyesének kikiáltott gárda egyre jobban süllyed a mocsárba, és ha nem történik valami drasztikus esemény, akkor fejek fognak hullani a Mercedes-Benz Aréna környékén. Tippre Steve Sarkisian OC és Marquand Manuel DC lehetnek az első áldozatok, de egy 9-10 vereséget számláló szezon után akár Dan Quinn vezetőedző is megkaphatja felmondó levelét.