Maurice Hurst a Raiders idei legjobb védőjátékosa

A védelem idén nagyon silány teljesítményt nyújt de szerencsére nem mindenki szürkül bele az egységbe. Az idei Draft ötödik körében kiválasztott Maurice Hurst az eddigi 5 mérkőzésén nagyszerűen teljesített sőt az egész védelem legjobb játékosa volt az alapszakasz kezdeti szakaszában.

Mondhatnánk, hogy micsoda teljesítmény volt a front officetől, hogy ilyen "gyöngyszemet" találtak a késői körökben de ez a kijelentés azért nem fedi a valóságot. Hurst egyértelműen elsőkörös ígéret volt csak a Scouting Combine-on problémát találtak a szívével így egészen az ötödik körig lecsúszott.

Nem elképzelhetetlen, hogy a csúszás okozta frusztrációt a pályán vezeti le, ha így van akkor nagyon jól teszi, mert az eddigi 5 mérkőzésen az egész védelem legjobb játékosa volt a 23 éves defensive tackle. Hurst eddig 9 tacklet, 2 sacket, 1 kierőszakolt fumblet szerzett és 2 passzt védekezett le.

Hurst teljesítményét nem csak Oaklandben ismerik el mert az eddigi teljesítménye ligaszinten is elismerésre méltó. A Pro Football Focus értékelése szerint posztjának 15. legjobb játékosának számít és az idei újoncok elitjéhez tartozik a teljesítménye alapján. Arden Key-nek és P.J. Hall-nak azért még bele kell húznia de a front seven szempontjából nem néz ki rosszul az idei Draft.

Fotó: twitter.com