A Jó, a Rossz és a Csúf

je.jpg

Van egy remek hírem az olvasóknak! Visszatért a Jó, a Rossz és a Csúf rovatunk! Csak hat fordulónak kellett eltelnie és némi főszerkesztői nógatás után újra itt a tavaly is nagy olvasottságnak örvendő szerdai rovatunk. Nem is szaporítom tovább a szavakat.
A Jó
Az elmúlt pár hétben rengeteg pozitív dolog történt a ligában. Ott van Patrick Mahomes berobbanása, a 2018-as újoncok (nem csak a QB-kra értem) remeklése, én azonban inkább azt emelném ki, hogy az eltelt másfél hónapban mennyire kevés sztár játékos sérült meg. Egy éve Edelman, Tannehill, Watt (és a teljes Texans védelem), Watson és még jó páran a rehabról követték az eseményeket. Idén leszámítva egy-két fontosabb játékost (bostoni Hill, Ajayi a Phillyból, a Seahawksos Thomas) leszámítva a sztárok még mind a pályán vannak. Természetesen vannak kisebb-nagyobb bibik (ld Aaron Rodgers), de ez egy ilyen sport. Örüljünk hogy az szezon első harmada után a liga nem szenvedett el a tavalyihoz hasonló csillagullást, így élvezhetjük a legjobbak játékát, és nem kell heti rendszerességgel böngészni a kereteket, hogy nyomon tudjuk követni kedvenc csapatunkban az új arcok érkezését. Természetesen ahogy kikristályosodik, hogy mely gárdák juthatnak a playoff-ba lesznek cserék (rátok nézek Eagles) lesznek, de ezek inkább erősítések lesznek, nem pedig a kiesett szupersztárok pótlása.
oak.jpg
A Rossz
Az alapszakasz majd fele lement és így elég könnyű volt kiválasztani az első  áldozatomat Helló Oakland Raiders. Nem tudom mit lehetne még leírni az ezüst-feketékről, amit ezen az oldalon (és a hazai blogon) ne tettek volna meg. A Las Vegasba készülő klub tíz évre magához kötötte Jon Grudent, mondván Chuckie a Vegasi bemutatóra bajnokcsapatot farag a tehetséges játékosokból álló gárdából és indulhat is a buli. Nos a Monday Night Football korábbi szakértője az építkezés helyett atombombát dobott a csapatra, és nagyon úgy néz ki újjá akarja építeni a Raiderst. Első áldozata Khalil Mack volt, akit a Bears röhögve szerzett meg, a linebacker pedig köszönte szépen a lehetőséget, és gyorsan új együttese legjobbja lett, bizonyítva, hogy érdemes lesz köré építeni a Medvék védelmét. Ám Gruden itt nem állt meg, és teljes takarításra utazik, aminek áldozata lehet még a klub első számú elkapója Amari Cooper és a kezdő irányító Derek Carr is. Gruden az 1-5-ös mutató ellenére azt nyilatkozta, hogy a nem spekulálnak a 2019-es első draft választásra.Valaki pedig már elindította a 'IsGrduenGoneYet.com' web oldalt, ami jelezi sokaknak már most elegük van a vezetőedzőből, akinek még több mint kilenc évig ketyeg a szerződése.
Szegény Al Davis forog a sírjában,hisz imádott klubjánál nagyon messze kerültek az elhunyt tulaj mantrájától: Commitment to Excellence
nyg_1.jpg
A Csúf
A 2018-as előszezonban hét új vezetőedzőt neveztek ki a csapatok. Hat forduló után mindössze egyetlen újonc mondhatja el magáról, hogy 50%-nál jobb a mérlege,ő pedig nem más mint Matt Nagy, a minden szinten építkezés szintjén lévő Chicago Bears mestere. Második legjobb mutatóval a roppant gyengécske Tennesse Titans mester Mike Vrabel áll, akinek irányítása alatt a Marcus Mariottáék még nem váltották meg a világot (legutóbb 0 pont és 11 elszenvedett sack otthon a Ravens ellen), de a 3-3-as mérleg kifejezetten mutatós a többiekéhez képest. A már említett Gruden mellett az arizonai Steve Wilks, a Colt-so Frank Reich és, némi (szerintem hatalmas) meglepetésre, a New York-i Pat Shumur is mindössze egy győzelemnek örülhetett eddig. Amíg az első kettő, a keret helyzetét látva, nem olyan durva, addig a Giants és a sok milliós játékosainak eredménye siralmas. Erről már hosszabban is megemlékeztünk, de nem lehet újra leírni, hogy a Ginats sz*%#r! És nem csak ők, de a 2018-as újonc vezetőedző évfolyam is botrány gyenge, nem lennék meglepődve, ha páran 2019-ben csatlakoznának a denveri Vance Joesph-hez és sorba állnának valahol egy koordinátori pozícióért.