Dirk Koetter nyilatkozata Mike Smith elbocsájtása után

Már korábban beszéltünk róla, hogy Koetter és Smith nem csak kollégák, de nagyon jó barátok is. Ezért volt nehéz meghozni a döntést a vezetőedző számára. A bejelentés után így nyilatkozott:

"Ez sokkal nehezebb, mint amikor egy játékost bocsájtasz el a gyakorló csapatból. Dolgoztunk együtt Jacksonvilleben és Atlantában is. Nem gondoltam, hogy eljön ez a nap, de eljött. Viszont olyan döntéseket kell hoznunk, ami a legjobb a csapatnak."

Talán joggal, bírálat is érte a csapat vezetését, hogy ezt a döntést miért most hozták meg és miért nem a bye week előtt. Akkor ugyanis Mark Duffner számára több idő jutott volna átvenni Mike Smith helyét. Dirk Koetter ezt mondja:

"Pont azért nem akkor léptük meg, mert bye week jött. Sok volt a sérült, nem tudtuk az eredeti tervet követni a pihenő előtt. Fontosnak tartottam, hogy mindkét csapategységnél stabil legyen a helyzet, hogy a hibákat korrigálni tudjuk. Atlantába jó tervvel érkeztünk. Sok dolgot végre is hajtottunk, de egyszerűen jobb védelemre van szükségünk, hogy csapatként is jók legyünk."

Hát! Azért azzal vitatkoznék, hogy Atlantába jó tervvel érkezett a Bucs. De úgy vélem ezt ti is hozzám hasonlatos módon gondoljátok.

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com