Matt Kalil még nem edzett

A baloldali tackle Matt Kalil technikailag már jogosult volt visszatérni a szerdai edzésen - ez volt a Panthers első edzése, mióta elérte a hathetes határidőt a sérült tartalék listán hétfőn - de inkább az oldalvonal mellett dolgozott.

"A trénerekkel dolgozik." mondta a vezetőedző Rivera Kalil-ról, aki hat nappal a szezonnyitó előtt került a sérült tartalék listára térdsérülés miatt. "Kijöttek az oldalvonal mellé és ahogy telnek a hetek, értékeljük az állapotát és döntéseket hozunk az alapján, amit az orvosok és a trénerek mondanak nekünk."

Az NFL csapatok két játékost hozhatnak vissza a szezon végét jelentő IR-listáról, miután nyolc meccset kihagytak és Kalil jó eséllyel az egyik ilyen játékos lehet.

Kalil nem játszhat a Carolina kilencedik meccséig, ami csütörtökön a Steelers ellen lesz a 10. héten. A veterán Chris Clark jól játszott a bal oldali tackle poszton, mióta a csapat leigazolta az 1. hét után.

Egyéb sérülések

A tight end Greg Olsen korlátozott munkát végzett a visszatérése utáni első meccset követően, de aggodalomra semmi ok.

"Ez lesz legtöbbször az új norma Greg esetében". mondta Rivera. "Ahogy Julius esetében is, most is csak megpróbálunk okosan bánni Greg-gel."

Julius Peppers pihenőnapot kapott, ahogy általában szerdánként mindig, a másik defensive end Mario Addison és a safety Mike Adams szintén. A linebacker Ben Jacobs kihagyta az edzést, miután a felesége két fiúgyermeknek adott életet.

Anderson nélkülözése

A running back C.J. Anderson nem volt sérült a múlt vasárnapi, Washington elleni meccs előtt, de így is majdnem játék nélkül maradt. Miután összesen 30 támadó snap-et kapott négy meccsen, Anderson csak egy snap során volt a pályán a Redskins ellen.

Nem mondanám, hogy frusztrált vagyok. Az edzők mindent megtesznek, amit tudnak, mindent megpróbálnak, hogy meg tudjuk nyerni a meccset." mondta Anderson. "Vannak olyan napok, amikor játszol és vannak napok, amikor nem. Ez volt az egyik olyan napom, amikor nem játszottam. Úgy gondolták, ez a legjobb a csapat számára."

A Panthers nem nyert, 0-2 a mutatója idegenben a vasárnapi, Eagles elleni meccs előtt.

"Most ez az, ami frusztráló, tényleg - 0-2 idegenben." mondta Anderson. "A bajnokcsapatok megtalálják a módját, hogy nyerjenek otthon és idegenben. Rajtunk múlik, hogy tovább dolgozzunk ezért."

Újabb év, hasonló helyzet

A "frusztráló" a Panthers perspektívájából nézve a legalkalmasabb szó arra is, hogy jellemezze a tavalyi Eagles elleni meccset. Hasonlóan a múlt vasárnapi washingtoni vereséghez, a labdavesztések kritikus szerepet játszottak. A Carolina háromszor vesztette el a labdát, a Philadelphia kétszer is könnyedén jutott el az end zone-ig a 28-23-as Monday Night Football győzelem során.

"A múlt hét egy kicsit hasonló volt." mondta Rivera, amikor megkérdezték, mi jut eszébe a tavalyi 6. heti meccsről. "Nem tudtunk labdát szerezni. Tavaly kétszer is eladtuk a labdát az end zone-ban. Meg kell tudnunk védeni a labdát és a mi játékunkat kell játszanunk."

Az Eagles edzője, Doug Pederson azt mondta egy konferenciahívás alkalmával szerdán, hogy a tavalyi meccs "egy olyan pillanat volt a csapat számára, amikor láthattuk, hol tartunk". A 4-1-es csapatok csatájában elért győzelem segített a Philly-nek elindulni a bajnoki cím felé vezető úton, a most vasárnapi mérkőzésen két három győzelemmel álló csapat találkozik, akikben megvan a potenciál, hogy ez egy fordulópont legyen a szezon végéig.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu