A Saints az idei sikerért beáldozza a jövő évi Draft választásait

A New Orleans Saints tegnap megszerezte a New York Giants cornerbackjét Eli Apple-t és a cserébe (egyrészt) átadták a jövő évi negyedik körös választásukat. Az offseasonbeli üzleteket és a mostani trade-et elnézve az lehet az érzésünk, hogy a Saints vezetősége a februári Super Bowl-ért beáldozza a jövő évi Draft-ot.

Az idei Draft alatt már "elvesztették" a jövő évi elsőkörös választásukat amit a feltradehez használtak fel amivel kiválasztották Marcus Davenport defensive end-et. Majd a szezon kezdete előtt megszerezték Teddy Bridgewater-t amihez átadták a jövő évi harmadik körös választásukat.

A tegnapi negyedik körös pick elvesztése miatt a Saints-nek a saját pickjei közül még megvan a második, az ötödik, a hatodik és a hetedik körös választása. Plusz a Bridgewater üzletben megkapták a Jets jövő évi hatodik körös választását.

A Saints vezetőségének stratégiája igazából teljesen érthető hiszen Drew Brees személyében van egy elit irányítójuk aki azonban már a 39. életévét tapossa. A keret elég jól össze van rakva és a Davenport, Apple páros pluszt ad(hat) a játékukhoz és ha Brees-el akarnak még egy Super Bowl-t nyerni akkor bele is kell adni mindent mert jövő év végén lejár a szerződése.

nfl.com, Fotó: