Marvin Lewis nehéz kenyere

A Cincinnati Bengals vezetőedzője már 2003 óta van hivatalában. Ezalatt megélt a csapat szebb és kevésbé szép időket. 2009 és 2015 között egy évadot leszámítva mindig rájátszásba masírozott a Bengals egy olyan csoportból, ahol ott volt a Steelers és a Ravens is. Csak valahogy a rájátszásban nem sikerült nyerni. Sokan már csak legyintettek és váltig állították,a Bengalsnek meg kell újulnia és ennek elengedhetetlen következménye kell legyen Marvin Lewis távozása. Miután a legutóbbi két évben még a rájátszás sem jött össze, ezek a hangok csak erősödtek. Marvin Lewis azonban újra bizalmat kapott, csupán a stáb cserélődött körülötte. Most éppen a Bill Lazor (OC) és Teryl Austin (DC) kettőssel próbálkoznak.

Amiért Lewis maradhatott, az pont a stáb igen sűrű és kényszerű változtatása. A tulajdonos, Mark Brown nem szerette volna a vezetőedző nyakába varrni, hogy az elmúlt években, miután a csapat rendre bejutott a rájátszásba több koordinátorát és posztedzőjét is elszippantotta más csapat, magasabb beosztást kínálva. A kiváló védő szakember Mike Zimmer (DC) például így került a Vikings vezetőedzői székébe. Vagy Jay Gruden (OC) a Redskinsébe. Hue Jackson a Browns főedzője lett, Paul Guenther-t pedig Jon Gruden csábította el. De sorolhatnánk Vance Joseph-et, aki defensive back edzőből vált először a Miami védelmi koordinátorává, majd a Broncos vezetőedzőjévé. Távozott Dallasba a kiváló támadófal edző, Paul Alexander is. Igaz érkezett egy ugyanolyan jó. Ki nem találnánk, Dallasból Franck Pollack. Elég vaskos névsor, bár van a ligában ellenpélda is. Gondoljunk csak Andy Reid-re, aki megannyi kiváló szakemberét kényszerült elengedni, most mégis hasít a Kansas.

Aztán ott vannak egyes játékosok fegyelmezési ügyei. Vontaze Burfict a liga legtöbbször pénzbírsággal sújtott játékosa. Mondhatjuk, nagyobb gyökér még Ndamukong Suh-nál is. Fogalmazzunk enyhén és mondjuk úgy, nem áll távol tőle a szándékos sérülés okozás. Az ő megfegyelmezése sem kis feladat. Még szerencse, hogy a Bucs ellen sérülés miatt most nem léphet pályára, és nem üti ki a szezonból, mondjuk O.J.Howard-ot, vagy alkalom adtán akár Mike Evans-t. Bár utóbbival nyilván ritkán futna össze a pályán.

Marvin Lewis tehát nincs könnyű helyzetben, szurkolók és tulajdonos egyaránt újra rájátszásban szeretnék látni csapatukat. Na és persze vágynak már egy győzelemre januárban is. A Bengals most 4:3-as mutatóval csoportja második helyén áll, holtversenyben a Hollókkal. Ahhoz, hogy álmaikat tovább dédelgessék muszáj legyőzniük hazai pályán a Bucs gárdáját. Meglátjuk!

Burficten kívül számtalan hiányzója lesz még a Cincinnatinek. Giovani Bernard (RB), Darqueze Denard (CB), Tyler Kroft (TE), Nick Vigil (LB), John Ross (WR). Utóbbi hiánya jól jön a Bucs secondarynek, mert azzal a gyorsasággal komoly károkat tudna okozni a tampai másodlagosban. Rendkívül kevés az esély továbbá a center, Billy Price pályára lépésének is.

A Buccaneers csupán két játékosát kénytelen egészen biztosan nélkülözni. Viszont ők a védőfal két alapembere, Gerald McCoy és Vinny Curry.

Vasárnap Cincinnatiben Bengals-Bucs. Lássuk tudja-e bizonyítani Marvin Lewis, hogy még mindig helye van a Tigrisek élén! S persze most mi hadd szurkoljunk ez ellen! Go Bucs!

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com

Fotó: cincyjungle.com