Most a Rams speciális egysége volt a húzóerő

lr.jpg

Majdnem, mi lett volna ha, és ehhez hasonló közhelyek járhatnak most a Green Bay játékosok, edző, vezetők, szurkolók fejében, ha a Rams elleni 29-27-re elveszett mérkőzésre gondolnak. A gyengén kezdő Packers számára egy esetleges Los Angeles-i siker kulcsfontosságú lehetett volna, ám egy újabb zakóval (idén már a harmadik), és a következő hónap sorsolását látva (Pats, Miami, Seattle, Vikings) elképzelhető, hogy a sárga-zöldek szezonja még novemberben véget ér.

 

Két hete volt a Packersnek felkészülnie a liga egyetlen veretlen csapatára, és Mike McCarthyék ezt az időt laposan kihasználták, aminek meg is lett az eredménye, hisz a wisconsiniak alaposan megkeserítették a Rams életét. Ebben komoly szerepe volt Mike Pettine védőkoordinátor tanítványainak, akik állandó rettegésben tartották Jared Goff életét. Ennek hála Aaron Rodgersék 10-0-ás előnyre tettek szert.

 

Ám a Rams-et nem véletlenül tartják az NFL legkomplettebb együttesének. Hisz ha nem megy valamelyik csapat résznek, van még kettő, amelyik ki tudja azt húzni a gödörből. A Green Bay ellen ez a speciális csapategység volt. A John Fassel keze alatt formálódó játéksok megmutatták, hogy nagy nyomás alatt is lehet rájuk számítani.

 

(A 44 éves tréner az ’All or nothing’ sorozatból lehet ismerős, hisz ő volt az akit Jeff Fischer kirúgása után kineveztek a gárda ideiglenes vezetőedzőjének. Sean McVay pedig volt olyan bölcs, hogy megtartott a nagyon lelkes és lelkiismeretes edzőt. Fassell 2015 megmentette egy szörfös életét is, ami jól mutatja a lélekjelenlétét.)

 

Vissza a focihoz. A Rams-nek nagyon nem ment a támadás, és látszott, hogy a Packers a nyakukon tartja a kést, ezért kellett valami, ami megváltoztatja a játék menetét. Ekkor jöttek a képbe Fassel-fiai:

 

 

Hekker passzát követően igaz nem sikerült pontot elérni, de ez annyira felrázta a csapatot, hogy előbb összehoztak a safetyt, majd egy TD-t, így a szünetben máris csak két pont volt a hátrány.

 

A második félidőben már egy sokkal kiegyenlítettebb játékot láthatott a stadionba kilátogatott majd 76 ezer ember, aminek végén a Rams a lefújás előtt két perccel, egy Zurlein mezőnygóllal kétpontos előnyre tett szert. Ekkor minden szem Aaron Rodgersre szegeződött, nem is ok nélkül, hisz a Green Bay 34 éves irányítóistene ilyen helyzetekben lubickol igazán, és szívesen töri össze az ellenfelek szívét (hello mackók, helló Frisco). Ám a Packers nem számolt két tényezővel: 1) a visszahordó Ty Montgomery hiába kapta azt az edzői utasítást, hogy térdeljen le a labdával gól területen, annyira felidegelte magát, amikor az előző támadáskor lecserélték, hogy nem tette meg. 2) a John Fassel irányította csapategységgel.

 

 

Ramik Wilson remek szerelése után a labda a Los Angelesé lett, és vele 29-27-tel a győzelem is. Az este után Rodgers és társai érthetően teljesen kivoltak (profi szájról olvasok a videó végén láthatják is Aaron reakcióját), elég kemény szavakat használva értékelték a szituációt, hisz kezükben a győzelem lehetősége, és a gyengécske szezonjuk beindítása.

 

A Packers így 3-3-1-el áll csoportjában, ami nem olyan rossz, ám ahogy a cikk elején is írtam, a november hónapjuk borzasztóan erős, ami jelenthet egy remek menetelést, de akár McCarthy mester 13 éves vezetőedzői karrierjének a végét is.

 

Ami a hazaiakat illeti, megkísértette őket a verség szele, ám bebizonyították, hogy a keret tagjai minden szinten jól edzettek, és, egyenlőre, verhetetlenek. A Rams következő három mérkőzése (NOLA, Seahwaks, Chiefs) nem ígérkezik könnyűnek, de ahogy mondani szokás, teher alatt nő a pálma.