Vezetőedzőjét és támadó koordinátorát is kirúgta a Cleveland Browns

Már a múlt héten sejteni lehetett, hogy változások következnek Clevelandben mert a kiszivárgott hírek szerint elégedetlenek voltak a támadóegységgel és a koordinátorral. Ma azonban bejelentették, hogy menesztik a csapat vezetőedzőjét Hue Jackson-t és támadó koordinátorát Todd Haley-t is.

Egy hete téma volt, hogy Jackson elveszi a támadóplayek hívásának jogát Haley-től de végül mégsem változtattak és a Steelers ellen is Haley hívta a játékokat. Pittsburgh-i visszatérése azonban nem zárult sikerrel, a Browns 33-18-ra alulmaradt tegnap este.

Jackson menesztése nem okozott hatalmas meglepetést ugyanis a liga történetének második legrosszabb vezetőedzői mérlegével rendelkezik. Jackson 11-44-1-es mérleggel rendelkezik vezetőedzőként. 8-8-as mérleg az Oakland Raiders, 3-36-1 a Browns vezetőedzőjeként. Ez 20,5%-os győzelmi mérleget jelent.

A liga történetében minimum 40 mérkőzést lejátszó vezetőedzőből 219 volt és Jackson közülük a 218. helyet foglalja el. Ennél rosszabb mérleget csak Bert Bell ért el aki 1936 és 1941 között 10-46-2-es mérleggel zárt az Eagles-el de biztonságban volt mivel Ő a csapat tulajdonosa volt.

Haley az év elején érkezett a Steelers-től és a vártnál hamarabb véget ért a Cleveland-i pályafutása. Az általa dirigált egység a liga 24. helyen teljesített a szerzett pont, összyard és passzolt yard kategóriában de a futójáték működött, a földön a liga 9. egységének számított.

Egyelőre nincs hír arról, hogy ki fogja váltani Jackson-t de mivel a két fő koordinátorból csak egy maradt a posztján így nagy valószínűség szerint Gregg Williams ideiglenes vezetőedzőként irányítja majd a csapatot.

nfl.com, Fotó: twitter.com