A tartalék running back szerep most már Cameron Artis-Payne-hez tartozik

Miután hétfőn a Panthers elküldte C.J. Anderson-t, a running back Cameron Artis-Payne számára megnyílt egy ajtó, még akkor is, ha a lehetőség egy kicsit keserédes.

"Soha nem könnyű, amikor egy játékost elküldenek, tudod? Valakit, akivel szoros kötelék alakult ki közöttetek. mondta Artis-Payne kedden.

De ahogy a mondás tartja, a show-nak mennie kell tovább és Artis-Payne most Christian McCaffrey mögött a második számú futó.

"Dolgoztam folyamatosan. Futottam, próbáltam formában maradni és annyi ismétlést csinálni a gyakorló csapattal, amennyit csak tudtam." mondta Artis-Payne. "Próbáltam csúcsformában maradni, felkészülni a lehetőségre."

23 alapszakasz és egy rájátszás meccsel a háta mögött Artis-Payne már nem számít újoncnak, de a vezetőedző Ron Rivera úgy véli, hogy Anderson távozása az edzői stábnak egy "tisztább képet" fog adni arról, mire is képes a korábbi ötödik körös választás.

"Nem tudtunk elég lehetőséget adni neki. Izgatott vagyok miatta." mondta Rivera. "Ha megnézzük azokat a dolgokat, amelyekre CAP képes és összehasonlítjuk Anderson-nal, azt látjuk, hogy nagyon hasonlóak. Ez egy kicsit szerencsejáték is, de elég erős érzéseink vannak vele kapcsolatban és meg akarjuk adni neki ezt a lehetőséget."

Mivel McCaffrey nagyon sokat van a pályán (96,3%) ebben a szezonban, így nem volt sok lehetősége a második számú futónak, ami Rivera szerint Anderson távozásának egyik oka is volt.

"Anderson másfajta szerepet képzelt el." mondta Rivera. "Beszélgettünk egy kicsit és éreztem rajta a frusztrációt."

Miután javarészt az első számú opció volt Denver-ben - ahol az első 1000 yardos szezonját produkálta 2017-ben - Anderson soha nem találta meg a ritmust Carolina-ban a kevesebb játéklehetőség miatt.

Artis-Payne ebben a térben mozog, mióta Charlotte-ba érkezett a 2015-ös draft után és így tökéletesen illeszkedik a rendszerbe tapasztalatával és rutinjával.

Harmadik számú futóként Artis-Payne 422 yardot és négy touchdown-t szerzett karrierje során 99 futásból, fumble-je nem volt. A vasárnapi Detroit elleni mérkőzés lehetőséget ad Artis-Payne-nek arra, hogy a 3. hét óta először újra aktív legyen. Lehet, hogy kap néhány snap-et is. Akárhogy is lesz, készen áll arra, hogy hozzájáruljon a csapat teljesítményéhez.

"Nem akarok kimenni és túl sokat vállalni. Csak a lehető legjobb formámat akarom nyújtani." mondta. "Az offense jól teljesít. Christian megmutatta, hogy az egyik legjobb back a ligában. Amikor bemész, hogy helyettesítsd, el kell végezned a munkádat és biztosnak kell lenned abban, hogy vigyázol a labdára."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu