Norv Turner a következő, Lions elleni kihívásról

A támadó koordinátor szerint egy "jó mix" az a taktika, amit a Panthers az ellenfél védelmétől látott. A csütörtöki Thursday Night Football meccsen a Steelers könyörtelen nyomást helyezett Cam Newton-ra és ötször sack-elték - ez a legtöbb, amit a Carolina engedett ebben a szezonban.

A nyomás hatással volt Newton futóképességére és a zsebben tartotta. Mindössze kétszer futott, 10 yardot szerezve, mindkét szám a legalacsonyabb ebben a szezonban.

"A múlt héten eldöntötték, hogy nem engedik Cam-et futni a labdával. Erre számítok a jövőben is." mondta Turner.

Más csapatok is használni fogják a Pittsburgh tervét, hogy lelassítsák Newton-t és a Panthers-t? Ez egy másolós liga, mindenki mindig jegyzeteket készít. De mindenkinek van valami kiigazítása is. A csapatok pedig a saját egyedi erősségeik és gyengeségeik alapján hajtják végre a dolgokat.

"A Pittsburgh csapata egyedülálló képességekkel rendelkezik. 3-4-es védelmet játszanak és nagyon sportosak, nagyon erősek a széleken." mondta Turner. "Az a tapasztalatom, hogy amikor a csapatok megpróbálnak utánozni egy másik csapatot, beletörik a bicskájuk. Arra számítók, hogy a Detroit azokat a dolgokat csinálja majd, amiket szokott. Nem számítok arra, hogy sok mindent megváltoztatnak."

Turner az egységet illetően hangsúlyozta annak fontosságát, hogy stabil futójáték alakuljon ki a Lions ellen, akik a 28. helyen allnak a futás elleni védekezést tekintve (132,7 futott yardot engednek meccsenként).

"Meg kell tartanunk az egyensúlyt." mondta Turner. "Futtatnunk kell a labdát és be kell indítanunk a zone-read játékot."

Vajon a running back Cameron Artis-Payne is szerepet fog kapni ebben, aki C.J. Anderson távozása után feljebb került a depth chart-on?

Nincs sok snap-re lehetősége Christian McCaffrey rendkívül magas snap mutatója mellett, de Turner bízik Artis-Payne-ben, aki még nem játszott ebben a szezonban.

"Nagyon jó három-négy hete volt az edzéseken." mondta Turner. "Lesz néhány dolog a számára."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu