Turnoverekkel a kedvezőbb drafthelyért

I.negyed: Csak egy megszokott kép tárul elénk. Az ellenfél – ezúttal a Giants – mint kés a vajon halad át a Bucs védelmén és Saquon Barkley egy 6 yardos elkapás után teszi fel a pontot az i betűre. Mert bár Tampában ezt még nem tudják, de egy futónak mostanság jó elkapónak is kell lennie ebben a ligában. A Bucs nem tud válaszolni, mert szokásos módon az ellenfél célterülete előtt közvetlen nem tudnak a támadófalsegítségével átizmozni egy 4&1-es kísérletet. 7:0 az Óriásoknak.

II.negyed: Saquon Barkley folytatja, bár ezúttal futva robog be a célterületre. Egy kis puntolgatás után viszont végre jön valami a Kalózoktól is. Fitzpatrick és Barber drive-ja ez, amit végül az irányító fejez be, egy saját testi épségét nem kímélő 1 yardos futással. Amikor újra visszakerül a labda a csapathoz elérkezettnek látják az időt, hogy begyújtsák a turnover rakétát. Fél perccel a félidő vége előtt Fitpatrick gondoskodik az elsőről. 7:14 a félidő a Bucs szempontjából.

III.negyed: Na itt aztán Fitzpatrick belead apait-anyait. Két interception-t is dob, amiből az elsőt Alec Ogletree-nek sikerül is visszahordania, a másodikat pedig egy mezőnygóllal büntetik meg. Jöhet Jameis Winston, akivel ugyancsak eljut az ellen célterülete elé a Bucs, de ott kiverik az irányító kezéből a labdát. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a célterületre bepattogó labdára Mike Evans tud először rárabolni. Szerencsés TD, de TD. 14:24.

IV.negyed: A hajrát Odell Beckham touchdown-ja vezeti fel, de ezután a Bucs percei következnek. Winstonnal továbbra is jól halad előre a csapat és két ízben is eljutnak a célterületre. Először Peyton Barber, majd Adam Humphries jóvoltából. Itt csak három ponttal vezet a Giants, de ekkor tudnak ők is egy TD-vel záruló drive-ot vezetni, ráadásul a Bucsnak ki kell kérnie összes idejét. Amikor a labda visszakerül Winstonékhoz, ők újra élnek a lehetőséggel és Mike Evans újabb TD-je nyomán újra csak három van közte. A két perces szünet után a Giantsnek puntolnia kell, a Bucs támadhat az egyenlítésért, vagy akár a győzelemért. Ki hitte volna, de egy Jameis Winston interception vet véget a kérdéseknek.

Három pontos vereség, négy interception. Nem kell hozzá jó matekosnak lenni, hogy lássuk, ez könnyen meglehetett volna. Így a kedvezőbb drafthely felé tett egy lépést Dirk Koetter csapata. Bár félek, hogy a draft pillanatában már nem neki választ játékosokat a GM. A sérülések sora folytatódik, most O.J. Howard és az ő bokája miatt aggódhatunk. Bár igazából ennek a szezonnak már teljesen mindegy.

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com

Fotó: giantswire.usatoday.com