A futball ünnepe

cr.jpg

Akkor most dőljünk hátra, és élvezzük a showt! Nem véletlen, hogy a tengerentúlon a Rams és a Chiefs ütközetét várták leginkább a fanatikusok, és kajakra mondom, a két csapat olyan előadást rittyentett nekünk a Los Angeles-i Memorial Colosseumban, hogy olyat egyhamar nem fogunk újra látni… Legfeljebb az idei Super Bowlon! Barátaim, a tengeren innen és a tengeren túl: nem lehetne, hogy idén két bajnokot is avassunk?

 

Ha nem keltél fel, bánhatod! Ha nem nézted meg az ismétlést, azt még jobban bánhatod! Ha szűkében vagy az időnek, szánjál tíz percet arra, hogy megnézed az összefoglalót! Hidd el, megéri! Mert ez a meccs tényleg olyan volt, amiről még az unokáink, és talán még az ő unokáik is beszélni fognak. Mert ilyen egyszer történik egy évezredben. Ez a meccs mindenről szólt, csak a védekezésről nem. Helyette láthattunk két őszinte támadófutballt bemutató együttest, egyet az NFC, egyet pedig az AFC képviseletében, és egy olyan meccset, amely alatt többször változott a vezető kiléte, mint a 15. évadnál járó Grace Klinika szereposztása…

 

 

Komolyan fanatikus társaim, nézzétek meg mi minden történt a 60 perc alatt. És csak ámuljatok, bámuljatok, és gondoljatok bele, hogy e két csapat közül csak az egyik lehet bajnok. Persze lehet, hogy egyik sem lesz Super Bowl-győztes, bár erre jelenleg annyi esély mutatkozik, mint a szépségkirálynő választásokon elhangzó világbékére. Mondjuk én azt sem hittem volna, hogy mindkét gárda átlépi az 50 pontos határt – pontnyelő védelmek ide vagy oda. Szóval hétfő estig 216 alkalommal fordult elő, hogy egy csapat 50 vagy annál több pontot szerezzen, és kivétel nélkül mindegyik győztesen hagyta el a pályát. a Chiefs 51-et szerzett, és első vesztesként lesz jelen a történelemkönyvekben. Ugyanakkor Patrick Mahomes teljesítménye mellett ezúttal is szót érdemel, mivel a Kansas üdvöskéje karriercsúcsit jelentő 6 (!) TD-passzal és 478 passzolt yarddal zárt, az összképet azonban 3 interception és 2 fumble árnyékolja be. Ezzel szemben Jared Goff 413 yardot és 4 TD-passzt produkált a tizedik sikerét arató Rams soraiban. És hogy a többiek mit nyújtottak. Mondtam már, hogy nézzétek meg az összefoglalót?!

 

 

 

 

El Fary