Eli közel tökéletes mutatót hozott a Buccaneers ellen

Pontzuhatagos összecsapáson, szinte végig uralva a mérkőzést, de mégis szoros arányban, mindössze 3 ponttal sikerült felülmúlni a Tampa Bay Buccaneers-t. Mindkét oldalon több hiba volt, de élvezetes csatát láthattunk, amelynek nézése közben a semleges szurkolók is biztosan jól érezték magukat.

Sikerült megtalálni a támadóknál a megfelelőnek tűnő stratégiát, ezen a héten is sokat próbálkoztunk a futásokkal, most jóval jobb hatásfokkal. Persze azt is hozzá kell tenni, hogy a sérülések miatt a Bucs-nál a csere linebackerek játszottak, de a jó játékot nem kell megmagyarázni. Saquon Barkley volt a kulcs, 100 yard felett futott és összesen 3 TD-t szerzett. Sikerült minimalizálni a negatív yardos játékait és ő is változtatott, kevesebbet vág ki oldalra, de amikor szükség van rá, akkor előveszi a kalapból ezt a move-ot is. Ilyen játékot vártunk tőle a draftolásakor és a támadófal is egyre jobban összeállóban van. Kevesebbet kell bevállalnia Manningnek, ami miatt iszonyatosan megnőtt a hatékonysága, a 18 kísérletéből mindössze egyet hibázott el. Persze ennek az az eredménye, hogy az OBJ-Shepard-Engram hármasból valakinek a száma visszaesik, de egyet-egyet azért villantak ők is, Beckham touchdownja élményszámba ment és látszott is az offense-en, hogy ha agresszívebb passzjátékra lett volna szükség akkor az is működőképes lett volna. Ismét a negyedik negyedben villant meg Engram, aki majdnem a teljes pályán végig tudott nyargalni a labdával. Kevesebb szerepet kap mint tavaly, de ezek a játékok megmutatják, hogy szükség van rá is. Eli Manning is a szebb napjait idézte, csak egy passznál hibázott, azon kívül tökéletes munkát végzett. Ha az erősebb ellenfelek ellen is ezt a játékot tudja hozni, akkor visszatérhet 2019-re is.

Ellenben a védelem egyre jobban megy lefelé. Gyenge a névsor, így nem várhattunk tőlük javulást, de a legtöbbször azok a játékosok gyengélkednek akiktől a jó játék kellene. Olivier Vernon árnyéka önmagának, az első félidő végi jelenetei pedig eléggé fejvakarósak voltak, egymás után három büntetést szedett össze. Ez úgy sem menti fel őt, hogy az elsőnél a zebrák hibáztak. Landon Collins és Janoris Jenkins ugyanez, csak nézték a nagy játékot a negyedik negyedben mikor mélyen kellett volna védekezniük. Passzsiettetés nincs, egyik irányítóra sem tudtunk nagy nyomást tenni. Eközben pedig JPP 1,5 sacket hozott össze... 4 interceptiont is szereztünk, bár ebben nagyon nagy szerepe volt Winstonnak és Fitztragic-nek is, de azért az első elég szép kis csapatmunka volt és ugyebár ahogy már írtam, a pozitív dolgokat nem kell megmagyarázni.

A múlt heti után ez sem volt tökéletes munka, de a legfontosabb a győzelem. Fontos, hogy minél jobb legyen a csapategység, az pedig nem a vereségek hatására fog kialakulni. A szezon első felében az is probléma lehetett, hogy benne volt a játékosokban tudat alatt a sikertelenség, nem biztos hogy elhitték, hogy tudnak nyerni. Ha ezen sikerül felülkerekedni, ez sokkal hasznosabb lehet 2019-re, mint egy még jobb draft pick.

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu