Baker Mayfield kiválóan teljesít a blitz ellen

Végre reménykedhetnek Clevelandben? A 2018-as NFL Draft 1/1-es választottja mindenkit azzal nyűgözött le, hogy milyen hihetetlenül nyugodt tud maradni nyomás alatt is. Ez nem sokat változott a profi ligában sem.

John Dorsey a Cleveland Browns általános menedzsere is pontosan ezért döntött Baker mellet. Mivel nagyon jól alkalmazkodik a nehéz helyzetekhez és nagyon jól oldja meg a feladatokat nyomás alatt is. Mindenki tudja, hogy egy rookie irányítónak nem fenékig tejfel az élete az NFL-ben, de ha ez a QB a Cleveland Browns-ban kell játszódjon na annak tudjuk, hogy nem mindig lesz jó vége, elég megnézni az elmúlt 20 évet.

Mayfield blitz felismerő képessége és annak elkerülése eddig példátlan. Az alábbi listán az idei benyelt sack-ek láthatóak és Baker 13. helyen van 21 eddigi elszenvedett sack-el. Ez remek eredmény, annak tudatában, hogy milyen védelmet kap Mayfield és érdemes megnézni, hogy előtte vannak olyanok is akik jobb védelmet kapnak, sőt!

baker_sacks.PNG

Az gyors alkalmazkodó képessége és helyzetfelismerése hétről hétre fejlődik és ennél már csak jobb lesz. Ennek bizonyítéka az is, hogy az Atlanta elleni meccsen 9 különböző elkapónak is passzolt. Plusz pozitívum, hogy Gregg Williams alatt az O-line is kezd egyre jobbnak tűnni.

Ezek után csak bízunk benne, hogy egészséges marad és használjuk ezt az évet arra, hogy tovább építjük a csapatot és jövőre talán több alma is terem a mi kertünkben. Az O-line elbírna némi frissítést.

Képzeljétek el, ha még mindig itt lenne Joe Thomas…..pff!

Forrás:

brownshungary.jpg

Cleveland Browns Hungary

clevelandbrowns.blog.hu