Graham Gano: Soha nem akarsz ilyen meccset játszani

A kicker Graham Gano 28 egymást követő mezőnygól kísérletet értékesített a vasárnapi, Lions elleni meccs előtt. De a liga- és franchise-rekord sorozata ott ért véget, ahol az utolsó kihagyott mezőnygólját rúgta a nagy sorozat előtt.

Miután a rookie elkapó DJ Moore megcsinálta a látványos 82 yardos játékát a harmadik negyed elején, az irányító Cam Newton-t sack-elték a Detroit 4 yardos vonalán 3rd&2-nél.

Ezt követte Gano rutinfeladatnak tűnő rúgása, amivel 10-10 lehetett volna az állás, de a rúgása a bal kapufán csattant.

"Semmi sem tud igazán megviselni. Csak egy kihagyott rúgás." mondta Gano.

Gano a negyedik negyed elején futott ki újra a pályára, miután az elkapó Curtis Samuel egy 12 yardos touchdown elkapással kiegyenlített 9: 23-mal a vége előtt.

De Gano kihagyta az extra pontot - ez volt a harmadik kihagyott extra pontja az idén.

"Hagytam ki rúgásokat korábban. Jól éreztem magam. Egyszerűen kihagytam ezeket." mondta Gano.

A két hiba sokat jelent egy olyan meccsen, amely a kétpontos kísérleten múlott az utolsó másodpercekben, miután Moore egy pontra csökkentette a hátrányt egy 8 yardos touchdown elkapással.

Ahelyett, hogy felküldte volna Gano-t, hogy egyenlítsen ki az extra ponttal, a vezetőedző Ron Rivera úgy döntött, hogy az offense megpróbálkozik a meccset eldöntő kétpontos kísérlettel.

Gano azt mondta, hogy nem lepte meg ez a döntés.

"Tipikus Rivera. Arra játszik, hogy megnyerje a meccset." mondta Gano. "Biztos voltam benne, hogy ki tudok menni és be tudom rúgni, de arra játszott, hogy megnyerje a meccset. Bosszantó. Nagyon nehéz. Ez egy olyan meccs volt, amit megnyerhettünk volna."

A kimaradt rúgások kiemelt fontosságúak a szoros meccseken, akárcsak a sikeresek - emlékezzünk csak Gano 63 yardos Giants elleni győztes mezőnygóljára.

Gano az egyik legpontosabb kicker az NFL-ben és nem úgy néz ki, hogy elvesztette az önbizalmát a Carolina 20-19-es veresége után.

"Jól találtam el a labdát. Soha nem akarsz ilyen meccset játszani, de megtörténik. Keményen fogok dolgozni ezen a héten és talpra tudok állni belőle. Még mindig teljesen magabiztos vagyok. Nagyszerű évem van." mondta Gano. "Csak rúgnom kell tovább."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu