Eli Manning jövőre is a Giants irányítója lehet

A New York Giants csapata három győzelmet aratott az idei szezonban és ugyan matematikailag még van esélyük a playoff szereplésre de igazából már kezdhetnek felkészülni a következő szezonra. A legfőbb kérdés jelenleg az, hogy mi lesz a csapat kétszeres Super Bowl győztes irányítójával.

A 37 éves Eli Manning már túl van pályafutása csúcsán és az idei szezonban sem remekel. Bár az igaz, hogy idén jobban játszik mint az utolsó két szezonja bármelyikében. Még öt mérkőzés van hátra a szezonjukból és megfelelő alternatíva hiányában igazából biztonságban érezheti magát. A jövő azonban már egészen más dolog.

Az eddigiek alapján szinte biztos, hogy a jövő évi Draft egyik Top helyén választhat majd a Giants így kihúzhatnak egy igen tehetségesnek ígérkező irányítót akire felépíthetik a jövő csapatát. Egy fiatallal a sorban pedig meg lehet tartani az öreget és a már sokat említett Patrick Mahomes projekthez hasonlóan csak a második szezonjában bedobni a fiatalt a mélyvízbe.

Más oldalról nézve viszont ott van az irányító fizetése. Manning még egy egyéves szerződéssel rendelkezik és 2019-ben 23.2 millió dollárt foglal el a fizetési sapkából. Az elküldésével 6.2 millió dollár halott összeg mellett 17 millió dollár felszabadítható. Ez hatalmas összeget jelent egy újjáépülő franchise számára.

A múlt miatt egyértelműen meg kellene tartaniuk Manning-et és hagyni, hogy a szerződése lejárta után szépen visszavonuljon (vagy "levezessen" valahol). Azonban lehet, hogy mint korában sokszor most is üzleti szempontok kerekednek majd felül.

Fotó:cbssports.com