Jim Harbaugh a Packers vezetőedzőjeként térhet vissza az NFL-be

A gyenge szereplés miatt a Green Bay Packers vezetősége 13 év után kirúgta Mike McCarthy vezetőedzőt. Természetesen azt jelenleg nem lehet megmondani, hogy január elején melyik csapatok vezetőedzői posztja lesz majd elérhető de a Sajtfejűek HC posztja az egyik legcsábítóbb lesz a jelentkezők számára.

Mint ahogyan az lenni szokott rögtön találgatni kezdtek az emberek, hogy ki lehet a Super Bowl győztes irányító utóda. Az ESPN egyik munkatársa egy igazán érdekes ötlettel állt elő, meglátása szerint Jim Harbaugh megfelelő lenne a posztra. Persze ezt a gondolatot a Packers vezetőségének is osztania kell no meg azt sem lehet tudni, hogy Harbaugh vissza akar-e térni az NFL-be.

Harbaugh irányítóként 14 szezont töltött el az NFL-ben de amire mi igazán emlékezhetünk az a San Francisco 49ers vezetőedzőjeként eltöltött 4 szezonja. 2011-ben vette át a csapat irányítását és szinte azonnal egy ütőképes alakulatot varázsolt a 49ers-ből.

A kinevezése előtt 8 éven keresztül nem tudtak pozitív mérleggel zárni és Harbaugh rögtön az első évében 13-3-as mérleggel zárt. Második szezonjában Super Bowl-ba juttatta a csapatát ahol azonban vereséget szenvedett a testvére által irányított Baltimore Ravens-től.

A 49ers-nél eltöltött 4 szezonja alatt utolsó szezonjában zárt a legrosszabbul de akkor is 8-8-as mérlegel zárt a csapat. Az alapszakaszban 44 győzelem, 19 vereség és 1 döntetlen, míg a playoffban 5 győzelem és 3 vereség szerepel a neve mellett.

Valójában érdekes ötlet lenne Harbaugh a Packers élén. Ebbe azonban még Aaron Rodgers-nek is lesz némi beleszólása ugyanis a hírek szerint McCarthy távozásában is szerepe volt az irányítónak.

clutchpoints.com, Fotó: clutchpoints.com