Elsőkörös elkapóval erősített a Kansas City Chiefs! De minek?

Kelvin Benjamin nem töltött el sok időt a szabadügynökpiacon. A Buffao Bills kedden lemondott elkapójának játékjogáról és a Kansas City Chiefs tegnap bejelentette, hogy egyéves szerződést kötöttek a korábbi elsőkörös választottal.

A fő kérdés azonban az, hogy minek szerződtették a hajrára. A múlt heti balhé miatt elküldték a kiemelkedően teljesítő running backjüket Kareem Hunt-ot és a helyére Charcandrick West-et szerződtették. Ez azért finoman szólva is más szint és inkább itt kellett volna plusz erősítést szerezniük.

Benjamin pályafutása igen ígéretesen kezdődött és az első három szezonjában (a másodikat kihagyta sérülés miatt) bizonyította a magas kiválasztását. A tavalyi és főleg az idei teljesítménye azonban messze az elvárt szint alatt volt. Idén több mint 60 passzból csak 23-at sikerült elkapnia. A felé dobott labdákból az irányítója rosszabb QB ratinget szerzett mintha minden egyes alkalommal földre dobta volna a labdát.

A csodagyerek Patrick Mahomes idén a legtöbb alkalommal tight endjét Travis Kelce-t kereste a passzjátékoknál. A legtöbb elkapott yardot Tyrek Hill szerezte. Mellette ott van még a korábbi elsőkörös Sammy Watkins (update: időközben bejelentették, hogy 4-6 hétre kiesett) és Chris Conley is. Nem lehet tudni milyen szerepet szánnak Benjamin-nak de nincs kizárva, hogy pár mérkőzés után ismét a piacon találja magát.

nfl.com, Fotó: twitter.com