Joe Flacco bevethető de Lamar Jackson marad a Ravens kezdője

Joe Flacco már teljes edzésmunkát végez de mégsem kerül vissza a Baltimore Ravens kezdőcsapatába. John Harbaugh vezetőedző a mai napon bejelentette, hogy a Tampa Bay Buccaneers elleni mérkőzésen Lamar Jackson lesz a csapat kezdőirányítója és Joe Flacco pedig az újonc tartaléka.

A vezetőedző magyarázata szerint megvizsgálták a lehetőseiket és jelenleg úgy látják, hogy így van a legnagyobb esélyük a győzelemre. Mióta Flacco kidőlt Jackson-al a kezdőposzton a Ravens négyből három mérkőzését is megnyerte és egy döntetlenre megközelítette a csoportot vezető Pittsburgh Steelers-t.

Flacco-val a kormánynál a Ravens 4-5-ös mérleggel állt az alapszakaszban. A veterán irányító 2.465 yardot, 12 touchdownt passzolt és 6 alkalommal adta el a labdát. Jackson számai nem kimagaslóak, 600 passzolt yard, 3 TD és 3 interception.

Az újonc mérkőzésenként átlagosan csak 150 yardot passzolt azokon a mérkőzéseken amelyeken kezdő volt az NFL-ben. Azonban emellett 336 futott yardot és 2 futott TD-t szerzett. A futásaival nagy szerepet játszott a Ravens győzelmeiben de egy gyenge mérkőzés után a rivális visszatérésével hamar újra a padon találhatja magát.

nfl.com, Fotó: