Derek Carr sokkal jobban teljesít Amari Cooper nélkül

Az idei szezont igen rosszul kezdte Derek Carr és az első két hónapban visszatérő téma volt, hogy esetleg megválunk a franchise irányítónktól. Az elmúlt időszakban azonban nagyot fordult a világ és a javuláshoz a jelek szerint az kellett, hogy Carr elveszítse a legjobb célpontját.

A bye weeken elcseréltük Amari Cooper-t a Dallas Cowboys csapatával egy jövő évi elsőkörös választásért cserébe. Személy szerint nem tetszett az üzlet amit le is írtam akkor. Ráadásul Cooper nagyon jól teljesít az új csapatában így még fájóbbnak tűnt a trade azonban a veszteségnek van pozitív oldala is.

Cooper nélkül magára talált Carr. Az elkapóval a fedélzeten Carr 89.4-es irányítómutatót hozott össze, 7 touchdownt passzolt és 8 alkalommal eladta a labdát. A trade óta lejátszott 7 találkozón Carr 11 touchdownt passzolt és egyetlen alkalommal sem adta el a labdát. Az irányítómutatója felment 105-re, 67%-os pontossággal passzol és 7 yardot átlagol a passzkísérleteivel.

Természetesen Carr javulását nem lehet 100%-ban Cooper eltradelésének tulajdonítani de a távozása szerepet játszhat benne. Vagy egyszerűen csak annyi van a háttérben, hogy kezdi egyre jobban elsajátítani a rendszert amit Jon Gruden játszatni akar a támadóegységgel.

raiderswire.usatoday.com, Fotó: twitter.com