A Panthers playoff esélyei a vasárnapi meccsek után

A Panthers-nek még mindig szüksége van némi segítségre a rájátszásba jutáshoz a vasárnapi meccsek után, de mindenekelőtt saját maguknak kell gondoskodniuk az esélyek életben tartásáról. A Vikings 41-17-es Dolphins elleni győzelme azt jelenti, hogy a Minnesota (7-6-1) továbbra is birtokolja az NFC utolsó playoff helyét a 16. hét előtt. És ha a Panthers (6-7) hétfőn kikap a Saints csapatától a Monday Night Football meccsen, a Carolina matematikailag még nem esik ki a playoff versenyből, de a legrosszabb helyzetbe kerül.

Másrészt, ha a Panthers az öt meccses vereségsorozat után javítani tud és megnyerik az utolsó három mérkőzésüket, az esélyük arra, hogy hat év alatt az ötödik alkalommal is a rájátszásban játszanak, elég jó lenne. De ehhez még szükségük lenne a Vikings vereségére a jövő héten a Lions vagy a 17. héten a Bears ellen.

Két NFC East csapat, a Philadelphia és a Washington 7-7-re javította a mérlegét és közelebb zárkózott a Cowboys-hoz, akik 8-6-ra rontották a mutatójukat és a Seahawks, amely az első NFC wild card helyet birtokolta, szintén a 8-6-os csoporthoz csatlakozott. De a New York Times playoff szimulátora szerint a Panthers-nek kétharmadnyi esélye van a rájátszásba jutásra, ha nyernek és a Vikings kikap, függetlenül attól, hogy kvartett további csapatai mit játszanak.

"Noha az elmúlt hetekben nem úgy történtek a dolgok, ami nekünk kedvezett volna, elég jó helyzetbe hoztuk magunkat a szezon elején ahhoz, hogy esélyünk legyen itt az év végén arra, hogy játsszunk valami olyasmiért, ami számít." mondta a linebacker Luke Kuechly pénteken. "Még mindig életben vagyunk."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu