Patrick Mahomes megdöntötte Tom Brady rekordját

Patrick Mahomes az idei szezon legnagyobb meglepetését jelenti az irányítók között és az MVP díj fő esélyese a hétvégén megdöntötte Tom Brady rekordját. A Kansas City Chiefs irányítója 30 passzolt touchdownnál tart idegenben aminél többet irányító még nem szerzett egy alapszakaszban. A New England Patriots irányítója 2007 óta tartotta ezt a rekordot.

A Chiefs kikapott a Seattle Seahawks ellen de a 23 éves irányító 273 yardot és 3 touchdownt passzolt. A szezonban már 4.816 yardnál, 48 touchdownnál (ezzel vezeti a ligát) és 11 interceptionnél tart. Átadásainak 66.4%-a sikeres és 114 passer ratingel rendelkezik.

Az év elején azért sokan meglepődtek amikor eltradelték Alex Smith-t a Redskins-el és a fiatal irányító kezébe adták a karmesteri pálcát. Teljesítményével azonban rácáfolt mindenkire, egyénileg elnyerheti a szezon legértékesebb játékosának díját míg csapatával az AFC élén végezhet.

Az első kiemelési helyet már jó ideje bebiztosíthatták volna de az utolsó két mérkőzésükön kikaptak a Los Angeles Chargers majd a Seahawks ellen is. A hétvégén az Oakland Raiders következik és nehéz elképzelni, hogy hazai pályán ne tudnák megszerezni az AFC Nyugat bajnoki címét és az első kiemelést.

clutchpoints.com, Fotó: clutchpoints.com