Véget ért a draftolatlan csodafutó szezonja

Phillip Lindsay számára tegnap hajnalban véget ért az újonc szezonja. A Denver Broncos running backjének megsérült a csuklója az Oakland Raiders ellen elvesztett mérkőzésen és a vizsgálatok kimutatták, hogy eltört egy csont a csuklójában és elkerülhetetlen a műtéti beavatkozás.

Az idei Drafton 20 running backet választottak ki a hét kör során de Lindsay elkerülte a csapatok figyelmét így draftolatlanként csatlakozott a Broncos-hoz. A szezonban azonban bebizonyította, hogy a megfigyelők alaposan melléfogtak és az egyik legjobb újonc teljesítményt hozta.

192 futásból 1.037 futott yardot és 9 futott touchdownt szerzett. Emellett 35 elkapásból 241 elkapott yardot és 1 elkapott touchdownt is összehozott. Teljesítményével bekerült a Pro Bowl keretbe és az újonc futók közül csak Saquon Barkley szerzett nála több futott yardot. Azt azonban hozzá kell tenni, hogy a New York Giants futója jóval többször, szám szerin 52-vel többször kapta meg a labdát.

Azért az nem mindennap fordul elő, hogy egy draftolatlan running back az újonc szezonjában átlépi az 1.000 futott yardos határt. A Super Bowl érában előtte ez csak LeGarrette Blount-nak (2010, Tampa Bay Buccaneers) és Dominic Rhodes-nak (2001, Indianapolis Colts) sikerült.

nfl.com, Fotó: twitter.com