Thomas Davis a bizonytalan holtszezonról beszélt

Ryan Kalil befejezte. Julius Peppers valószínűleg szintén. Thomas Davis nem. Miután a Panthers a Saints elleni 33-14-es győzelemmel zárta a 2018-as szezont, a 14. évét befejező veterán linebacker megismételte, hogy 2019-ben is szeretne még játszani. De ha nem kap új szerződést Carolina-ban, Davis valóban felvenné egy másik csapat mezét?

"Még csak nem is akarok erre gondolni." mondta. "Ide akarok visszajönni és itt akarok játszani. Remélhetőleg mások is így gondolják."

A general manager Marty Hurney draftolta Davis-t és a 2017-es szezon előtt adott neki egy új szerződést is. De mivel ez a szerződés márciusban lejár, Hurney-nek döntenie kell Davis-szel kapcsolatban.

"Semmi sem történik." mondta Davis, amikor megkérdezték, hogy a Panthers megkereste-e a következő szezonnal kapcsolatban. "Ez az egyik olyan dolog, amit magaddal kell vinned a holtszezonba. Létezik egy értékelési folyamat, aminek időre van szüksége. Tudom, hogy van egy csomó szabadügynökünk a csapatban, így sok srác van, akiről gondoskodnunk kell. Tényleg megértem. Régóta játszom ezt a játékot, meglátjuk, mi fog történni."

Davis szerezte a legtöbb tackle-t a Panthers történetében. Ő a védelem vezére. NFL Man of the Year díjat kapott. De márciusban 36 éves lesz és bár ebben a szezonban átlagosan több mint hat szerelése volt meccsenként, az öregkor végül mindenkit lelassít.

Tavaly januárban Davis bejelentette, hogy ez lesz az utolsó éve. De akkor jött egy négy meccses eltiltás, mert megsértette az NFL teljesítménynövelő szerekre vonatkozó szabályait, amit a csalódást jelentő 7-9-es szezon követett. Davis nem így akar elmenni. Nem akarja elhagyni Carolina-t sem - ez azonban nem teljesen rajta múlik.

"Ez lesz az első alkalom, ha megtörténik, hogy szabadügynök leszek. Soha nem voltam szabadügynök." mondta Davis. "Elmondtam párszor és újra elmondom: "Itt van a szívem, ez az a hely, ahol lenni akarok és nem tudom elképzelni, hogy egy másik csapatnál játszom.""

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu