Julius Peppers és Muhsin Muhammad bekerült a Hall of Honorba

Julius Peppers és Muhsin Muhammad még akkor is a Panthers-szurkolók szívében élt, amikor fizikailag nem voltak jelen. Aztán visszatértek, hogy ott fejezzék be pályafutásukat, ahol elkezdték, méltó befejezése volt karrierjüknek. Most pedig újra itthon vannak. Örökre.

Pepperst és Muhammadot hétfőn avvatták a Panthers Hall of Honor legújabb tagjává, és az október 29-i, Houston Texans elleni hazai mérkőzés félidejében ünnepélyes keretek között fogják őket kitüntetni.

“Muhsin Muhammadot és Julius Pepperst a Panthers draftolta. Mindketten itt lettek All-Pro játékosok. Mindketten visszatértek Carolinába, hogy itt fejezzék be a pályafutásukat. Ez egy újabb hazatérés, egy végleges hazatérés.” mondta a tulajdonos David Tepper. “Muhsin és Julius nem csak a pályán állította magasra a mércét, hanem a Panthers csapatának Walter Payton NFL Man of the Year jelöltjei is voltak. Most, hogy megismertem ezt a két kiváló embert, nincs kétségem afelől, hogy megérdemlik, hogy bekerüljenek a Panthers játékosok kitüntetett csoportjához a Becsület Csarnokában.”

Muhammad, akit 1996-ban a második körben választottak ki, egész pályafutása során fizikális playmaker elkapó volt, és 2004-ben a Pro Bowl és az All-Pro keretbe is bekerült. Miután Steve Smith a szezon első meccsén megsérült, Muhammad karriercsúcsot ért: 1 405 elkapott yardot és 16 touchdownt szerzett. A holtszezonban aztán Chicagóba ment, de három szezon után visszatért.

“Azt hiszem, a távollét bizonyos fokig megszépíti az érzéseket.” mondta Muhammad. “Azt hiszem, sokan nem értékelik azt, amijük van, amíg el nem tűnik, igaz?”

Ő a második a Panthers összes fontos elkapó listáján, csak Smith előzi meg, mivel különböző stílusukkal olyan párost alkottak, akiket nehéz volt levédekezni.

Muhammad volt a keményebb blokkoló a párosból, és nagy barátja volt a futójátéknak azokban az években, de a passzjátékban is képes volt nagy játékokra.

A 38. Super Bowlban elért 85 yardos touchdownja még mindig a Super Bowl történetének leghosszabb elkapása.

Emellett egész pályafutása során strapabíró és eredményes volt. Karrierje során elért 860 elkapása a 27. legtöbb az NFL történetében, 11 438 elkapott yardja pedig a 33. a liga történetében.

Kétszer is jelölte a csapat a Walter Payton NFL Man of the Year díjra (1999 és 2008).

Peppers, a 2002-es NFL-draft második helyes választása egyszerűen az NFL történetének egyik legdominánsabb passzsiettetője lett.

159,5 sackkel a liga örökranglistáján a negyedik helyen áll – csak Bruce Smith, Reggie White és Kevin Greene előzi meg.

Kilenc Pro Bowlon szerepelt, hatszor volt All-Pro, és azon ritka játékosok egyike, akik két All-Decade kitüntetést is kiérdemeltek (a 2000-es és a 2010-es években), ami mutatja hihetetlen következetességét.

Pillanatok alatt képes volt meccset eldöntő játékokra, és ő az egyetlen játékos a liga történetében, akinek legalább 150 sackje és legalább 10 interceptionje van. A liga történetében 51 kierőszakolt fumble-lel a második helyen áll, és 82 levédekezett passza a második legtöbb, amit egy defensive end szerzett, amióta ezt a statisztikát vezetik (2000 óta).

Ő volt a csapat Walter Payton NFL Man of the Year-jelöltje 2018-ban, miután a Bears és a Packers után visszatért a csapathoz.

Azzal pedig, hogy összesen 21 évet töltöttek a franchise-nál, hidat képeznek a múltból a közelmúlt csapataiba. Muhammad Sam Mills csapattársa volt a Hall of Fame linebacker utolsó szezonjában, és 2008-ban visszatért a franchise legjobb futójának, Jonathan Stewartnak első évében. Peppers 2002-ben újonc volt, amikor Mills edzősködött, 2017-ben pedig visszatért, hogy olyan srácokkal játsszon együtt a védelemben, mint Luke Kuechly, Thomas Davis és Shaq Thompson, valamint Cam Newton és Christian McCaffrey. Gyakorlatilag – és szinte szó szerint – mindent láttak már.

“Mindenképpen megtiszteltetés volt ezekkel a srácokkal együtt játszani.” mondta Peppers. “Tényleg az volt, hogy megismerhettem őket, hogy az összes nagyszerű játékossal együtt játszhattam.”

Muhammad és Peppers beválasztásával a Hall of Honor most már kilenc tagú.

A csapat legelső elnökét, Mike McCormackot 1997-ben iktatták be, őt követte Mills 1998-ban, majd a csapat PSL tulajdonosai 2004-ben. A 2019-es, 25 éves jubileumi szezonban az irányító Jake Delhomme, a támadó tackle Jordan Gross, Smith és a tight end Wesley Walls került be.

Forrás:

Panthers Hungary