Ravens - Chargers beharangozó

Négy év elteltével végre ismét leülhet a mezei magyar Ravens fan a tv/stream elé, és érdekelt félként tekintheti meg csapata megmérettetését a wild card hétvége folyamán. A hosszú szünet utáni visszatérés sem mondható stílustalannak, a liga legjobb védelmével, az egyik legkiszámíthatatlanabb támadósorával, óriási szívvel és akarattal, valamint nem mellesleg kiváló formában fogadhatja ma vendégül szeretett hollóink gárdája a Los Angeles Chargers csapatát.

Két héttel ezelőtt idegenben 22-10-es végeredménnyel sikerült abszolválni az akkor kulcsfontosságúnak mondható összecsapást, ez a mai napra nézve át is írta az esélyeket az amerikai szaksajtóban, nincs is teljes egyetértés a tudorok között a győztes kilétét illetően. Az ESPN szerint kevesebb, mint 1%-al ugyan, de a Chargers a befutó, a Fox Sports szimulátora 65.9%-ot ad a Ravens győzelemre, a fogadóirodáknál pedig szinte mindenhol 3 pontos favorit a hollók csapata. Szoros, a végletekig kiélezett, nüánszokon múló találkozóra van tehát kilátás, de a hazai pálya előnyéből mindenképp profitálhat a szívünknek oly kedves alakulat!

Lássuk azokat a kulcspontokat, amelyek eldönthetik egyik vagy másik fél számára a továbbjutást, és ezzel a jövő héti foxborough-i látogatást:

1. Fontos tényező, ki tud hamarabb előnyt szerezni

Ha a Chargers megnyomja a meccs elejét, és legalább két labdabirtoklásra elhúz, az komoly fejtörést tudna okozni számunkra, hiszen az alapvetően futójátékra épülő támadások nem mindig a legbiztosabbak ponthátrány esetén. Ha pedig kialakul a passzkényszer, akkor Lamar bajba kerülhet, hiszen ebben a szegmensben nem tartozik a liga elitbe, pontossága egyáltalán nem kifogástalan. Ezt elkerülendő a védelem első félidei játéka nagyon fontos lesz, hiszen bizonyították már nem egyszer, bárkit tudnak limitálni, még az amúgy MVP formát mutató Rivers urat is!

2. Fent kell tartani a kreativitást támadó és védő oldalon is

Biztos vagyok benne, hogy ellenfelünk jó pár playt kielemzett az előző mérkőzés óta, tehát némi sémaújítás eszközölése elkerülhetetlen coach Marty részéről. A védelemnek gyakorlatilag ugyan úgy kell fellépnie Riversék ellen, mint ahogy azt két héttel ezelőtt tették, minden play fontos, minden yardért küzdjenek csak meg ezúttal is a los angelesiek. Ahogy akkor is tették, most is képes lehet a védelem olyan momentumok teremtésére, amelyek iszonyúan demoralizálhatják ellenlábasainkat, azonban az egekbe emelhetik a lila mezben nyomuló srácok magabiztosságát és motivációját!

3. Ki tud jobban vigyázni a labdára?!

Ebben is van még hova fejlődnie, mind újonc irányítónknak, mind a futóosztag tagjainak, a visszahordásokért felelős arcokról már nem is beszélve. Sokadszor hangsúlyozom ki, ezek NEM FÉRNEK BELE! Eddig a védelem mindig tett róla, hogy ne legyen gond 1-1 elszórt laszti, de nem kell túl nagy fantázia ahhoz, hogy átlássuk, előbb-utóbb eljön az a meccs is, amelyik emiatt úszik majd el. Nagyon örülnék neki, ha nem ez a meccs lenne az!

4. Az ellenfél erősségeiből is profitálni kell mindkét oldalon

A Ravens védelem ellen idén szinte megoldhatatlan kategóriába tartozik a minőségi futójáték. Azonban láttuk mi történik, ha a Chargers túlerőlteti a passzjátékot, és nem használja ennek ellenére is magasabb számban a Melvin Gordonra bízott akciókat. Ha megfordítjuk a dolgot, akkor azt látjuk, hogy a Ravens számára pedig élet-halál kérdés lesz, pár olyan jól megvalósított passzjáték, mint pl. Andrews TD-je két héttel ezelőtt. Nem lehet mindig megfutni a dolgokat, muszáj lesz az ilyen playeket beiktatni, lehetőleg ugyanilyen kivitelezés mellett. Na ebben csak az a bibi, hogy a Chargers védelme az alapszakaszban top 10-ben volt a passzjátékok levédekezését illetően. Azt pedig nem kell ecsetelnem, hogy van pár elem a WR szekciónkban, akik nem éppen drop mentességükről híresek az idei évben. Gondolok itt Crabtree mesterre, de Smokey Brown is iszonyatos formahanyatláson megy keresztül, mióta nem Flacco hajigálja felé a disznóbőrt. Tehát egyik résztvevőnek sem lesz könnyű dolga, de hát mikor is volt egyszerű előnyt kovácsolni az ellenfél erősségeiből?

Örvendjetek, ma nem lesz más dolgunk, csak bekapcsolni a televíziót 19:00-kor, bepötyögni a Sport 2 adót kódoló csatornaszámot és máris élvezhetjük kedvenceink játékát. Na meg persze közben telefonon, laptopon benyomhatjuk (kötelező jelleggel), oldalunk discord felületét, és megvitathatjuk a mérkőzést akár szakmai, akár szurkolói, akár érzelmi szempontból egyaránt. Várunk mindenkit, a post alá nem kisebb szeretettel szintén várjuk a tippeket, észrevételeket! Végre ismét PO meccset látunk!! 

Forrás:

Baltimore Ravens Hungary

facebook.com/ravens.hungary

Fotó: chargers.com