Adam Gase-t nevezték ki a New York Jets vezetőedzőjének

A Miami Dolphins múlt hét hétfőn küldte el Adam Gase-t de a vezetőedző nem ment túlságosan messzire. A New York Jets tegnap bejelentette, hogy Gase-t nevezi ki a csapat vezetőedzőjének. A két város közti távolság persze jelentős mert 1.286 mérföld távolságra fekszenek (Amerikában lehet ez közelinek számít) de mindkét együttes az AFC Keleti csoportjában szerepel.

Bill Parcells 1997-es kinevezése óta Gase az első HC akit nem újonc vezetőedzőként neveztek ki a Jets-nél. A jelenleg 40 éves Gase támadókoordinátorként szerzett magának hírnevet. A Denver Broncos edzőjeként három szezonon keresztül is TOP 5-ös egységet irányított. Persze nem akármilyen irányítója volt. 2013-ban Peyton Manning alapszakasz passzolt yard és touchdown rekordot állított fel.

A tavalyi Sam Darnold draft után várható volt, hogy támadó szemléletű koordinátor érkezik majd New Yorkba és Gase személyében egy olyan edzőt választottak aki irányítóedzőként is igen jó. Bármilyen meglepő egy újonc irányító esetében de a hírek szerint Darnold-nak is beleszólása volt Gase kiválasztásába. Ryan Tannehill-el nem váltotta meg a világot, majd kiderül, hogy mire megy a fiatal irányítóval.

Gase vezetőedzőként 10-6-os szezonnal kezdett és rögtön rájátszásban jutott a Dolphins-al. Az utolsó két szezonban azonban csak 13-19-es mérleget ért el a csapatával. Bár igaz, hogy a sérülések is nagyban meghatározták a Dolphins utolsó két idényét. A Jets elleni 6 mérkőzéséből 5-öt megnyert amire biztosan emlékeznek a zöldeknél, lehet ez is szerepet játszott a kinevezésében.

nfl.com, Fotó: twitter.com