Gary Kubiak csatlakozik a Vikings szakmai stábjához

A napokban felröppen a hír, miszerint Gary Kubiak csatlakozhat csapatunk szakmai stábjához, tegnap viszont már tudni lehetett, hogy az 57 éves szakember Minnesotába érkezik egy megbeszélésre, majd pedig Jacksonvillebe repül, hogy a Jaguars szakmai stábjával is egyeztessen. Nos, utóbbira már nem fog sor kerülni, hiszen az éjjel csapatunk bejelentette a Super Bowl győztes szakember érkezését.

Sokáig nem volt világos, hogy Kubiak milyen szerepet fog betölteni a csapatnál, de mostanra már kiderült hogy a fő feledata a helyettes vezetőedzői munka lesz. Ezen kívül Kevin Stefanski munkáját is segíteni fogja azzal, hogy felügyeli az támadókat.

További két szakember csatlakozott csapatunk szakmai stábjához, az egyik Klint Kubiak (Gary Kubiak fia), aki az irányítók edzője lesz, a másik pedig Brian Pariani, aki a tight endekkel fog dolgozni. Mindkét szakember Gary Kubiak korábbi csapatától, a Denver Broncostól érkezett.

Gary Kubiak tíz éven keresztül volt főedző az NFL-ben (2006-2013 Texans, 2015-2016 Broncos), ez idő alatt pedig 82-75-ös mérleget tudott elérni az alapszakaszban, illetve 5-2-es mérleget a rájátszásban. És ha már rájátszás, az 50. Super Bowl-ban – a Broncos vezetőedzőjeként – 24-10-re legyőzte a Carolina Panthers csapatát, amivel első gyűrűjét szerezte vezetőedőként.

Klint Kubiak második alkalommal dolgozhat a Vikings szakmai stábjában, hiszen korábban két éven keresztül (2013-2014) már segítette a támadók munkáját. Ezen kívül az NFL-ben, a Broncosnál töltött három szezont (2016-2018), mint Offensive Assistant és irányító edző.

Brian Pariani nagyon közel áll Gary Kubiakhoz, mivel szinte a teljes edzői pályafutását az 57 éves szakember mellett töltötte. 1994 és 2016 között (leszámítva a 2005-ös szezont) Kubiak mellett dolgozott, ez idő alatt pedig végig a tight endeket edzette (1995-2004 és 2015-2016 Broncos, 2006-2013 Texans, 2014 Ravens).

Reméljük, hogy a trió érkezésével a támadójátékunk poztív irányba válatozik majd, bár szerintem ehhez előbb össze kellene rakni egy jó támadófalat. Mindenesetre nagy segítséget jelent egy ennyire tapasztalt szakember érkezése.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com

Fotó: clutchpoints.com