Julian Edelman akkor hozzáért a labdához vagy nem

A Patriots és a Chiefs mérkőzése sem maradt vitatható játékhívás nélkül. Egy Chiefs punt után alakult ki zűrzavar amikor teljesen érthetetlen módon Julian Edelman lehajolt egy pattogó labdáért. Az esetet még kikockázva sem lehetett egyértelműen megítélni de érdekes játékvezetői döntés született.

Az Edelman mellett elpattogó vagy rajta megpattanó labdát a Chiefs szerezte meg és a főbíró bejelentette, hogy érintés után a rúgó csapat visszaszerezte a labdát. Ezt követen egy maratoni videózás következett. Minden szögből másképpen láttuk az esetet.

A videózást követően bejelentették, hogy Edelman nem ért hozzá a labdához és a Patriots visszakapja a játékszert. Ez azért érdekes mert ha valamire nincs 100%-os, megdönthetetlen bizonyíték akkor marad a pályán hozott ítélet. Bár nem mindegy, hogy melyik csapat van pályán.

Egy játékkal később az Edelman kezéből felpattanó labdát végül megszerezte a Chiefs védelme és talán igazságot szolgáltatott a sors. Persze ezen nem fognak vitatkozni mert végül nem számított mint a másik Főcsoportdöntőn mert nem ezen az ítéleten múlt a Super Bowl résztvevő kiléte.

 

Fotó és videó: twitter.com