Roger Goodell-nek joga van újrajátszatni a Saints - Rams mérkőzést

Mindkét vasárnapi mérkőzésen több megkérdőjelezhető bírói ítélet született de egyik sem volt olyan súlyos mint a Saints - Rams mérkőzés végén elnézett pass interference. A nagy port kavart eset igazából már történelem de kiderült, hogy lenne lehetőség a történtek megváltoztatására.

Nos nem pontosan változtatásról van szó hanem újrajátszásról. A tengerentúlon ugyanis beleásták magukat a szabálykönyvbe és kiderült, hogy az egyik pont szerint Roger Goodell Commissioner-nek joga van újrajátszatni a mérkőzést. Ráadásul két újrajátszást is választhat.

Ha a Commissioner úgy látja, hogy az egyik csapatnak rendkívüli módon ártottak elrendelheti az újrajátszást. Lehetősége van az egész mérkőzés lejátszatására illetve arra, hogy a szabálytalanságtól, tehát csak az utolsó 1:49-től játsszák le a mérkőzést.

A második esetben 1:49 lenne hátra a mérkőzésből és a Saints kezében lenne a labda a Rams endzoneja előtt úgy, hogy a Rams-nek 1 időkérése van. Nehéz elképzelni, hogy ezt akár egy üres stadionban is megvalósítanák. Az első eset egyszerűbbnek tűnik de felmerül a kérdés, hogy mikor és hogy lenne-e közönség. Mindezek ellenére New Orleans-ban bele kell törődniük a történtekbe ugyanis kizárt dolog, hogy Goodell élne a két lehetősége bármelyikével is.

Fotó: totalprosports.com