2019-es Ravens szabadügynökök, 2. rész

ravens_freeagent_1.jpg

A megkötések nélkül igazolható szabadügynökök után most következik 10 olyan játékos, akik sorsába valamilyen módon beleszólása lesz a Ravens-nek.

RESTRICTED FREE AGENTS (RFA)

Olyan játékosok (legtöbbször draftolatlan szabadügynökök), akik pontosan 3 aktív évet húztak le leigazolásuk után az NFL-ben (a sérültlistákon eltöltött szezonok nem számítanak bele a három évbe). Őket új csapathoz igazolni nem lehet, csupán szerződésajánlatot tenni nekik (offer sheet), amit a jelenlegi csapatuk is megajánlhat, és amit a játékosnak el is kell fogadnia. Ha a jelenlegi csapat nem akar élni a lehetőséggel, akkor “kárpótlásul” kompenzációs draft picket kaphat a játékos értékétől függően (1., 2. vagy későbbi köröst)

▪️Michael Pierce (DT). 2016-os UDFA, a tavalyi és az idei évben a védőfal legkiemelkedőbb teljesítményű tartóoszlopa. A 26 éves pufi a PFF-nél a wild card körben a legjobb értékelést kapta a falemberek között, korából és felfelé ívelő teljesítménygörbéjéből kiindulva csak nyerhetünk azzal, ha megpróbáljuk magunknál tartani – persze megfelelő pénzért

▪️Patrick Onwuasor (ILB). Szintén 26 éves, szintén 2016-ban került hozzánk, szintén UDFA, és szintén hatalmasat futballozott 2018-ban. Amennyiben CJ Mosley-t nem sikerül marasztalnunk, a linebacker sorban mindenképpen főszerep juthat majd neki idén.

▪️Alex Collins (RB, 24). 2016-ban, az ötödik körben draftolta a Seahawks, majd a ’17-es szezon elején waiverre tették, ahonnan Ozzie-ék felcsipegették. A tavalyi közönségkedvenc (a Raven Bowlon nagyon előkelő helyen végzett, esélyes volt az MVP címre is) az idei sémákban nem igazán találta a helyét, gyengeségei sokkal látványosabbá váltak, sorsát pedig az IR-re kerülés pecsételte meg végleg. Én megnéztem volna még, hogy mit tud a Lamar által vezérelt offense-ben, de előfordulhat, hogy erre már soha nem kerül sor

▪️Stanley Jean-Baptiste (CB). 2014-ben, a második körben draftolta a Saints, és hát sokat elmond róla, hogy 5 szezon alatt jött össze neki az RFA státuszhoz szükséges három év. Waiverről practice squadokba és vissza – nagyjából ez a karrierje összefoglalója.

EXCLUSIVE-RIGHTS FREE AGENTS (ERFA)

Ők 1 vagy 2 aktív évet húztak le a ligában, és csak jelenlegi csapatukkal ülhetnek tárgyalóasztalhoz. Ha a kapott ajánlatot nem fogadják el, 1 teljes évet a ligán kívül kell eltölteniük, még csak practice squadba sem igazolhatók. Az ERFA-kat olcsón, különösebb kockázatoktól mentesen lehet igazolni.

▪️Gus Edwards (RB, 23, UDFA 2018) Idén elég sokan szálltunk fel a nevével fémjelzett buszra, reméljük, az új RB edző és OC kihozzák belőle a maximumot a következő években

▪️De’Lance Turner (RB, 23, UDFA 2018). Preseasonben villantott egy keveset, majd waiverre került, ahonnan vissza practice squadba, majd Kenny Dixon IR-re kerülése után vissza PS-be, végül pedig IR-en kötött ki. Kalandos az “életútja”, olcsóér’ adnék neki még egy évet, Gus Busból sem néztük ki a megváltást szezon elején.

▪️Jermaine Eluemunor (G) és Matt Skura (C). A 24 éves londonit 2017-ben, az ötödik körben draftoltuk, míg Skurát 2016-ban UDFA-ként igazoltuk, első évében pedig a practice squadot erősítette. Ryan Jensen távozása után lett kezdő center, aki a PFF szerint közepes, átlagos értékeléssel bírt 2018-ban. Messze nem elit egyikük sem, de a fallal nem állunk túl jól, úghogy nem lepődnék meg, ha mindkettő maradna

▪️Steven Moore (T). This player does not have any statistics… – írja az NFL hivatalos weboldala, és ha még sohasem hallottál róla, nem feltétlenül a te hibád. A Titans igazolta 2017-ben, majd 2018 január elsején future/reserve ajánlatot kapott a Ravens-től. Idén kiderül, mire képes.

A fenti és a múltkori 10-10 játékos azok, akik sorsáról DeCostának döntést kell hamarosan hoznia. Van közöttük bőven olyan, aki (kis túlzással) minden pénzt megér, de akad olyan is, aki esetleg 2019-ben bizonyíthatja be, miért is tagja a nagyok ligájának.

Forrás:

Baltimore Ravens Hungary

facebook.com/ravens.hungary