Ki a piac eddigi nyertese az NFC csoportjaiban?

Bár még tart az FA és előfordulhatnak váratlan igazolások, azért a nagyján már túl vagyunk. Ki nyert az NFC South-ban? Az idei FA szezont nem volt nagy cucc megnyernie a New Orleans Saints-nek. Eddig is egy stabil, késznek tűnő alakulat benyomását keltették. A piac során pedig semmivel nem vesztettek többet, mint nyertek. Távozott Mark Ingram és visszavonult Max Unger, de azonnal pótolva lettek. Nick Easton tavaly sérült volt, de előtte láthattunk tőle szép dolgokat, képes lehet Unger pótlására, csakúgy mint Latavius Murray a távozó Ingramére. Ráadásul védőfalukat is tovább erősítették Malcolm Brown-nal és Mario Edwards-szal.

A Carolina kevés igazolást csinált de azok jónak tűnnek. Matt Paradis (C) a piac egyik legjobb támadó falembere volt, míg a védőfalat Bruce Irvin-nel mélyítették. De talán a legnagyobb fogás Daryl Williams visszaigazolása volt a támadófalba. Már csak Cam Newton-ba kellene önteni egy kis pár évvel ezelőtti formát!

A Falcons, ha lehet a Bucsnál is "szerényebb" piacot hozott össze. Na persze nem a játékosok mennyiségére gondolok, inkább a minőségre. A támadófal gyengülni látszik, ráadásul Dirk Koetter visszatérése is felvet némi kíváncsiságot. Vajon ott is kiszámítható lesz, ha játékokat kell hívnia?

NFC West: Velük szembe kerülünk a szezonban.
Rams: Minőséginek látszó igazolásokkal ( Eric Weddle, Clay Matthews) valószínű tud majd mit kezdeni Wade Phillips.
Seahawks: A falakon a hangsúly és Frank Clark megtartása tag árán is szükségesnek látszik.
Cardinals: Veterán játékosokkal próbálták feltölteni a rostert. Nem annyira illik ez egy új rezsimhez.
49ers: Ők azok, akik taget raknak egy rúgóra (Robbie Gould) és majd viszont láthatjuk Kwon Alexander-t is.

NFC East.
Cowboys: Prescott számára célpontokat próbálnak biztosítani. Ezért tért vissza Jason Witten, de ezért érkezett Randall Cobb.
Eagles: Szerintem a Sasok jól erősítettek és akár készen állhatnak a csoport visszahódítására.
Giants: Jött egy kiváló guard Kevin Zeitler személyében de olyan játékosokat veszített, mint Odell Becham jr., vagy Landon Collins.
Redskins: Landon Collins nagy fogás, de irányító poszton komolyan gondolják Case Keenum-ot?

NFC North.
Packers: Elküldik a veteránokat és fiatal, eddig jól teljesítő játékosokra (Za'Darius Smith, Preston Smith, Adrian Amos) cserélik őket. Nem vallott ez eddig a Packers-re, de jó ötletnek tűnik.
Bears: A pár fogás közül HaHa Clinton Dix elképesztően olcsón történő megszerzése látszik sikersztorinak.
Lions: Matt Patricia próbál visszanyúlni régi Pats játékosokhoz, plusz egy jól blokkoló tight end-et is szerzett Jesse James személyében.
Vikings: Kirk Cousins megaszerződése nincs jó hatással a csapatra. Anthony Barr kivételével inkább csak veszítik a játékosokat, mint nyerik.

S hol tart jelenleg a Bucs a főcsoportban? Egyenlőre nehéz többet belelátni mint azt, hogy esetleg a csoport harmadik helye meglehet. Ez pedig kevés az üdvözüléshez.

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com

Fotó: sportsgamblingpodcast.com