Az irányító mindig keresett

Bár ez a mondás lehet nem Tampára illik a legjobban, hiszen Bruce Arians azért érkezett, hogy a már meglévő irányítóból, Jameis Winston-ból "embert faragjon". Ha esetleg mégis másként gondolták volna Jason Licht-ék mindössze 2-3 név jöhetett volna szóba az idei drafton.

Kyler Murray (Oklahoma) könnyen meglehet, hogy 1/1 lesz. Talán ő az egyedüli az idei irányító classban, akire azonnal rábízható egy offense az NFL-ben. Sokat mozog ki a zsebből, egy igazi ördögfióka, ha futni kell. A stílus nekem kissé hasonló Lamar Jackson-éhoz. A különbség talán annyi, hogy Murray passzolni is tud, ha azt kell. Sőt! Mozgásból kifejezetten pontos. Méretét tekintve Russell Wilson-hoz, vagy Drew Brees-hez hasonlít. Az 1,78 m. magasság nem túl sok, de mint arra már volt példa a felsoroltak által, nem is kizáró ok. Már csak az ütéseket kell kibírnia az NFL-ben, amiben testalkata miatt nem minden szakértő hisz.

Drew Lock (Missouri), akiről korábban már beszéltünk, egy kiforratlan játékos, viszont talán benne lehet látni a legnagyobb fejlődési potenciált. Karereje átlag feletti, képes pontos, hosszú passzokra, amit mostanában szoktak szeretni a támadó guruk. Ugyanakkor a konzisztencia terén van fejlődni valója. Aki ebben eredményt tud elérni nála, annak egy rendkívül hasznos és veszélyes irányító áll majd rendelkezésére.

Dwayne Haskins (Ohio) terepe a közeli és középtávoli passzokban keresendő. Ezeknél pontos. Ugyanakkor távolra pontatlan és a nyomásra rosszul reagál. Csak olyan fal mögé ajánlott, ahol meg is tudják védeni. S ez nem feltétlenül a Bucs ötöse.

Jobb közülük bármelyik is Jameis Winston-nál? Nem feltétlenül jelenteném ki, mint ahogy talán azt sem, hogy arra a szintre képtelenek lennének, amire Winston. Egy dolog van, amit a Bucs nyerhetne egy új irányító kiválasztásával. Ez pedig a fizetési sapkából elfoglalt összeg csökkentése. Igazából a csapat a döntést ezen a poszton úgy érzem meghozta és letette voksát Jameis mellett. Legalábbis még egy esztendeig. Aztán jövőre lehet újra visszakanyarodhatunk az irányító kérdéshez.

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com

Fotó: youtube.com