A 2024-es QB class és amit Bruce Arians tart róluk

Bevallom bár azt mondják ez egy különösen jó felhozatal idén, én összesen 6 olyan draftra jelentkező irányítót találtam, akiről érdemes itt megemlékezni. Róluk pár mondat alább olvasható lesz. Na de előtte, amit a franchise-nak most mint irányító megfigyelőként segítő bajnok edző, Bruce Arians mondott:

"Azt hiszem ez a legjobb class, amit az elmúlt talán 10 évben láttam. Annyi különböző típusú minőségi srác van. A szalagok elárulnak néhány dolgot. Be kell vinnem őket a szobába, és beszélni velük, egy kicsit jobban megismerni őket egy személyes környezetben, hogy rájuk tudjam nyomni a bélyeget. De ami a tehetséget illeti, nem tudom, hogy láttam-e már ennyi passzoló irányítót - olyanokat, akik tényleg el tudják dobni a labdát - egy ideje."

Lássuk akkor őket a Bucs Blog erősorrendjében!
1. Drake Maye (North Carolina, 6'4" 220)
Itt ez már mindjárt nem szexi, ugyanis hatalmas a Caleb Williams hype. Én azonban azt mondom, Drake az az irányító, aki akár egy gyengébb csapatot is fel tud húzni. Jól olvas, jól dönt. Kiváló technika jellemzi. Lényeges, hogy hatalmas karerővel bír, amivel messzire is pontos bír maradni. Az egyetemen 78 TD-t szerzett, ebből 16 darabot lábon. Leginkább talán Justin Herbertre emlékeztet.
2. Caleb Williams (USC, 6'1", 220)
Nem vitás, Caleb is nagyon tehetséges. Elképesztően jól képes kezelni a nyomást. Már-már kimondhatjuk, hogy szereti alázni a védőket. Szinte keresi a nehéz helyzeteket, amiket többnyire meg is old. Lábon nagyon erős. Ugyanakkor azt hiszem mellé kell a minőségi kisegítő személyzet és akkor ő is szárnyal. Top 3 ban választó csapatoknál ez nem alapértelmezett. Néha eszembe jutott róla a 2023-as Jordan Love.
3. Michael Penix Jr. ( Washington, 6'2", 213)
Penix egy balkezes irányító, akiről az előző két kollégájához hasonlóan sok jót lehet elmondani. 2023 egy kimondottan sikeres éve volt. Egészen a döntőig, ahol viszont betlizett. A sérülések sem kerülték el eddigi pályafutása alatt. Bő a lista. Térdszalag sérülés, kulcscsont törés, váll sérülés. Ezek már mind voltak neki.
Egy kimondottan zsebirányítóról beszélünk, aki erős nyomás alatt megzavarható. Hasonlatos a stílusa, amit C.J. Stroudtól is láthattunk az egyetemen. Ő pedig bevált az NFL-ben.
4. Bo Nix (Oregon, 6'2",213)
A statisztikák alapján egy kimondottan pontos játékosról beszélünk. Ugyanakkor Bo nem a nagy játékok mestere. Belőle úgy gondolom egy kiváló game manager típusú irányító válhat. Jól fut, viszont labdavesztésre ilyenkor hajlamos. Lehet hülyeség, de látva őt beugrott az éppen jobb formában játszó Ryan Fitzpatrick.
5. J.J. McCarthy (Michigan, 6'3", 196)
Technikája kiváló, jó döntéshozó, de nem kiforrott irányító és a karereje sem mondható elitnek. Jó mentalitású játékos egy jó QB edző kezei alatt van még benne fejlődési lehetőség. Egy újabb Will Levis?
6. Jayden Daniels (LSU, 6'4", 210)
Nagy hype, csak nehogy bedőljön neki valaki! A videók alapján láthatunk tőle jó pár nagy játékot. A bajom annyi vele, hogy úgy egyébként ez az összes, ami felhúzza a teljesítményét. Ő az a fajta irányító, akinek szüksége van 3 Tyreek Hillre egyszerre és akkor minden rendben lesz. Azt nem látom hogyan játszik meg egy Rakim Jarettet.

Hat játékos és ha még tovább nézzük, akkor inkább 3-4 kecsegtető prospect. Ez lenne az a nagyon sok?

Persze emelje fel kezét, lábát aki Brock Purdy-ben meglátta az NFC bajnok irányítót!

Forrás:

Bucs Blog

facebook.com/BucsBlog