Seth Roberts a Ravens-nél

Tovább bővült a Baltimore Ravens elkapó sora. Egy nappal azután, hogy a Raiders szélnek eresztette, leigazolták Seth Roberts elkapót. A 28 éves (188 cm, 88kg) Robertset 2014-ben draftolatlan újoncként alkalmazták Oaklandben, amikoris végül a practice squadban kötött ki.

2015-től már a végső roster tagja, négy év alatt két meccset hagyott csak ki, és 25-ször volt kezdő. Első két évében 5-5 touchdownt szerzett, 2017-ben és 2018-ban viszont összesen csak hármat. Évente nagyjából 450 yardot termel, 158 elkapásból 11,6 yardot átlagol, és kezdeti, nagyon komoly labdaelhagyási problémáit 2018-ra sikerült javarészt kiküszöbölnie. Ha az end zone-ra nem is jelent túlságosan nagy veszélyt, rendkívül jó blockernek számít a pályán.

Bár a hardcore Oakland-szurkolók clutch-nak tartják, a leigazolás inkább a tavaszi-nyári depth chart mélyítéséről szól, az egyéves szerződés egyáltalán nem garantálja, hogy szeptemberben is rosteren lesz. Maradása attól függ majd, mit tudnak DeCostáék a börzén összehozni elkapóposzton, illetve, hogy a tavaly draftolt két jómadár (Jordan Lasley és Jaleel Scott) mire viszi majd az edzőtáborokban.

A Raidersből való kiebrudalása miatt a leigazolás nem jár részünkről kompenzációs pick elvesztésével.

Forrás:

Baltimore Ravens Hungary

facebook.com/ravens.hungary

thewesternstar.com