Új szerződés miatt sztrájkol a Jaguars pass rushere

A Jacksonville Jaguars defensive endje Yannick Ngakoue új szerződést akar és ameddig nem kapja meg nem fog megjelenni a csapat edzésein illetve az alapszakasz mérkőzéseken sem fog pályára lépni. A fiatal védő most lép újonc szerződése utolsó évébe és már most meg akarja kapni a nagy pénzt.

Ngakoue-t a 2016-os Draft harmadik körében választotta ki a Jaguars így most lép szerződésének utolsó évébe amiben "csak" 2.025 millió dolláros alapfizetéssel rendelkezik. Ennyi pénzzel nem kellene panaszkodnia de a defensive end 15 milliót akar keresni szezononként.

A teljesítménye alapján nem is alaptalanok az elvárásai ugyanis a Draft osztályából Ő rendelkezik a legtöbb sackel (szám szerint 29.5-el három szezon alatt) pedig olyan játékosok kerültek ki abban az évben mint Joey Bosa vagy DeForest Buckner.

A Jaguars nem áll túl jól a fizetési sapkával de még bele tudnák préselni Ngakoue megemelt fizetését. Másfelől a védő igen határozottnak tűnik és ha nem lesz hajlandó pályára lépni az alapszakasz mérkőzéseken akkor találkozónként 125 ezer dollárnak inthet búcsút. Hiba lenne veszni hagyni egy ilyen tehetséges játékost.

twitter.com, clutchpoints.com