Preseason week 4: Giants 31 Patriots 29

Gyenge kezdés és a top elkapók ellen hatástalan védelem után a második félidőben sikerült lenullázni a Patriots-ot, egy utolsó másodperces touchdownnal pedig jött a szokásos fricska. Lássuk hogy történt.

Az irányítók közül Daniel Jones hozta a sallangmentes játékát, továbbra sem kap extrém feladatokat, amit pedig kértek tőle, azt gond nélkül teljesítette. Utána Alex Tanney következett, akinek borzalmas estéje volt, mindkét interceptionből kivette a részét és pontatlanul dobált. Meglepődnék ha ezek után is a keretben maradna. Pláne úgy, hogy Kyle Laulettának összejött a game winning drive. Ugyan ő is gyengén kezdett, némi balszerencsével több INT-t is dobhatott volna, tehát a fordítás ellenére sem voltam teljesen elégedett vele.

Ezen azonban felülkerekedett, a vége pedig parádésra sikeredett. Végig nyugodt és koncentrált maradt és a döntő pillanatokban sem remegett meg a keze. A futóinkkal sem volt gond, a tegnapi játék alapján Wayne Gallmannak és Paul Perkins-nek is helyet biztosítanék a rosteren. A támadófal nagyon felemás volt, 3 sacket engedélyeztünk a Pats-nek.Roppant gyengén muzsikált Brian Mihalik, remélem nem kerül be az aktív keretbe, mert óriási gondban vagyunk ha őt kell játszatni. Akkor inkább maradnék Chad Wheeler vagy Chad Slade, esetleg Nick Gates mellett.

Nem volt könnyű dolga a védelemnek, hiszen a top elkapóit is bevetette a Pats, akik ellen egyértelmű volt, hogy szenvedni fog a secondary. Közel sem teljesített hatékonyan a pass rush, számos esetben egy csomó időt adott Jarrett Stidhamnek, ráadásul több alkalommal lábon is meg tudott lódulni az újonc QB. Persze az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy az OLB-k közül a harmadik és a negyedik sor kapott csak lehetőséget, így várható volt az eleve is gyenge pozíció szenvedése. A futások ellen egy-egy alkalom kivételvével jobbak voltunk, a csere DL is képes a pozitív meglepetésre. Az ILB sorban egyre gyakrabban került elő B.J. Goodson neve, mint potenciális cut, de szerintem helytelen döntés lenne az elengedése. Közel sem játszott rosszul az előszezonban és a posztján benne van a négy legjobb játékos között. A secondary-ben Ronald Zamort lehet az akinek összejöhet a meglepetésszerű kerettagság, bár könnyen lehet, hogy a practice squad reálisabb célpont a számára. Kár, hogy nem elég fizikális játékos, érzésem szerint ez és a konzisztencia a legnagyobb gyengesége. Az utóbbi akár aggasztó is lehet, de egy rendkívül fiatal játékosról beszélünk, így ez még változhat nála. Arra is kíváncsi leszek, hogy mire megy Sean Chandler az interceptionjével, én nem bánnám ha megtartanánk őt is.

Véget ért az előszezon, amelyet veretlenül zártunk. Volt már ilyen a közelmúltban és összejött ez a bravúr a veretlen Detroit Lions-nak is. Nem szeretem a preseasont és véleményem szerint változtatni is kellene rajta, hiszen nem sok értelme van a jelenlegi lebonyolításnak. Azért mindig öröm nyerni a Patriots ellen, de ezt csúnyán visszakapjuk még az alapszakasz során...

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu