Jadeveon Clowney a Seattle Seahawks játékosa lett

Annak ellenére, hogy a Houston Texans franchise taget tett Jadeveon Clowney-ra nem igazán számoltak a védővel hosszútávon. Régóta tudni lehetett, hogy a defensive end/linebacker az idei alapszakaszt már nem a Texans játékosaként fogja megkezdeni és végül olyan csapat játékosa lett ahol a védő is szívesen folytatni akarta a pályafutását.

A hét közepén a Dolphins érdeklődéséről lehetett hallani és a Texans komoly tárgyalásokat folytatott a Miami franchise-al de Clowney kijelentette, hogy Ő nem lesz a Delfinek játékosa. Helyettük az Eagles és a Seahawks csapatát jelölte meg és végül teljesült a kívánsága.

Tegnap délután bejelentették, hogy sikerült egyezségre jutni a Seahawks-al így Clowney Seattle-ben folytatja. A védő ellenértékeként a Seahawks átad egy harmadik körös választást és két játékost. Jacob Martin linebacker és Barkevious Mingo pass rusher költözik Houstonba.

Az üzlettel a Seahawks nagyon olcsón megszerezte a korábbi 1/1-es játékost. Egy harmadik kör mellett csak Mingo-t adták át aki korábbi első körös létére már az ötödik csapat mezében fog pályára lépni illetve a tavalyi hatodik körben kiválasztott Martin játékjogáról mondtak le.

A jelenleg 26 éves Clowney-t a 2014-es Dratf első körében választotta ki a Texans. Pályafutása nehezen indult és nem kerülték el a sérülések de azért sikerült úgy teljesítenie amit előzetesen elvártak tőle. 5 szezon alatt 205 tacklet, 29 sacket, 5 kierőszakolt fumblet, 2 touchdownt szerzett és 11 passzt védekezett le.

nfl.com, Fotó: twitter.com