Történelmi összecsapással veszi kezdetét a jubileumi szezon

83097bdc-3dfb-4c3f-97fa-ba1dd5da7b5d.jpeg

Hajnalban végre kezdetét veszi az NFL 100. szezonja amelyet rendhagyó módon nem a címvédő bemutatkozása nyit meg. A szervezők persze nem akármilyen találkozot választottak nyitómérkőzésnek, a jubileumi szezont az a két csapat nyitva meg amelyek legtöbbször csaptak össze a liga történetében.

Ez a két csapat pedig nem más mint a Chicago Bears és a Green Bay Packers. A két csapatnak ez lesz a 199. mérkőzése és a múlt nagyon kiegyenlített mérleget mutat. A Sajtfejűek állnak jobban az összevetésben de a 97–95–6-os mérlegen azért a Maciknak sincs semmi szégyellni valójuk.

Az első összecsapásukat 1920-ban rendezték és a múltban már mindkét csapat lenullázta a másikat, rendeztek 3 pontos mérkőzést de volt 83 pontos összecsapásuk is. Érdekes, hogy a nagyon hosszú múltjuk ellenére csak 4 olyan szezon volt amelyben mindkét gárda playoff szereplő volt. A rájátszásban csak 2 alkalommal találkoztak egymással és 1-1-es mérleggel rendelkeznek.

A hajnali mérkőzésen nem számíthatunk egy a korábbi pontrekordot veszélyeztető összecsapásra de remélhetőleg egy jó mérkőzéssel nyitják meg a 100. szezont. A lényeg azonban az, hogy nagyon hosszú várakozás után végre visszatér az NFL.

wikipedia.org, Fotó: twitter.com